خط‌لوله انتقال میعانات گازی پالایشگاه‌های پارس جنوبی به بهره‌برداری رسید

خط لوله انتقال میعانات گازی پالایشگاه‌های پارس جنوبی با هدف تقویت امنیت تولید گاز از پارس جنوبی با حضور وزیر نفت به بهره‌برداری رسمی رسید.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت نفت و گاز پارس، جواد اوجی، وزیر نفت امروز دوشنبه (هفتم شهریورماه ۱۴۰۱) دستور بهره‌برداری رسمی از پروژه خط لوله انتقال میعانات گازی تولیدی از پالایشگاه‌های سایت ۲ به سایت ۱ را صادر کرد.

ایده اجرای پروژه خط لوله میعانات گازی از سایت ۲ به سایت ۱ توسط وزارت نفت ایران وارد فاز اجرایی شد، به گونه‌ای که با احداث این خط لوله ۳۲اینچ به طول تقریبی ۵۲ کیلومتر، میعانات گازی تولیدی در پالایشگاه‌های سایت ۲ پارس جنوبی به مخازن متمرکز ذخیره‌سازی میعانات واقع در سایت ۱ این منطقه منتقل و از آنجا توسط ایستگاه پمپاژ موجود و از طریق خط لوله‌ای به طول ۴۰۰ کیلومتر برای تولید بنزین و سایر محصولات باارزش به پالایشگاه ستاره خلیج فارس انتقال یابد.

شرکت نفت و گاز پارس به عنوان مجری پروژه، مسئولیت اجرای این طرح استراتژیک را با سرمایه‌ای بالغ بر ۱۲ میلیون یورو و ۱۷۰۰ میلیارد ریال (معادل ۱۹ میلیون یورو) به شرکت ایران‌آروین به صورت EPC (مهندسی، تأمین کالا و اجرا) واگذار کرد.

کالاهای مورد نیاز آن اعم از لوله‌های ۳۲اینچ، شیرهای اتوماتیک، فرستنده و گیرنده توپک، فیبر نوری و سایر اقلام مورد نیاز، توسط سازندگان داخلی و با تکیه بر دانش بومی تولید شده و با توجه به رهنمودها و راهبردهای اسناد بالادستی، در اجرای بسته کامل این طرح راهبردی نیز خودکفایی حاصل شده است. 

اجرای ۶۰۰هزار مترمکعب عملیات خاکی، عبور از ۲۱۲ تقاطع با خطوط لوله گازدار، خطوط برق فشار قوی و سایر تأسیسات متعلق به پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های موجود در منطقه، عبور از جاده‌های سراسری و اتوبان عسلویه – کنگان در ۹ محل و به طول ۷۰۰ متر، ساخت ایستگاه‌های شیر بین راهی و ایستگاه‌های فرستنده و گیرنده توپک، اجرای عملیات اخذ انشعاب گرم به روش HOT TAP در دو نقطه، احداث خط لوله در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور و… از دیگر اقدامات اجراشده در این پروژه است.

احداث این خط لوله پشتیبانی مداوم از فرآیند تولید گاز از سکوهای دریایی پارس جنوبی را تضمین می‌کند و از قطع احتمالی گاز مشترکان به جهت توقف بخشی از ظرفیت تولید و فرآورش پالایشگاه‌ها ناشی از پر شدن مخازن میعانات در پروژه‌های سایت ۲ پارس جنوبی جلوگیری می‌کند.

همچنین استمرار تولید بنزین و محصولات باارزش نظیر سوخت جت در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در بندرعباس، تقویت شبکه صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای منطقه و بازارهای بین‌المللی، کمک به کاهش و خنثی‌سازی آثار سوء حاصل از راهبرد تحریم صنعت نفت، گسترش شبکه توزیع و… از دیگر دستاوردهای اجرای این پروژه است.

https://roydadnaft.ir/16695کپی شد!