پالایشگاهها سالانه معادل ۵ میلیارد دلار درآمد کشور را میسوزانند
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: تلفات گازهای فلر در کشور چیزی در حدود ۱۷ میلیارد متر مکعب در سال است که تقریبا برابر با میزان کل صادرات سالیانه گاز است و عدمالنفع حدود ۵ میلیارد دلاری برای کشور در پی دارد.
اگر تا به حال از کنار یک پالایشگاه عبور کرده باشید احتمالاً چشمتان به مشعلهای بزرگی که اطراف پالایشگاه در حال سوزاندن حجم زیادی گاز هستند، افتاده است.
علت اصلی سوزاندن این گازها به فرآیند استخراج نفت از اعماق زمین بازمیگردد، جایی که برای جلوگیری از انفجار گازهای موجود در چاههای نفتی، این گازها طی فرآیند جداسازی و خارج میشود.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای تولیدکننده نفت برنامه مدونی برای جمعآوری گازهای همراه و تزریق آن به شبکه گازرسانی و نیروگاهی و پتروشیمی دارند و به واسطه آن توانستهاند درآمدهای مشتمل از نفت را افزایش دهند.
بر همین اساس مجلس شورای اسلامی نیز دو سه سالی است که بر روی سرمایهگذاری برای بازیابی و استفاده از این گازها تاکید میکند.
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی بودجه سال ۱۴۰۲ در کمیسیون متبوعش گفت: دولت در بودجه سال آینده اشاره زیادی به مصارف و درآمدهای حوزه نفت و گاز نداشته و همانند روال سابق صرفاً سهم شرکت ملی نفت، شرکتهای تابعه وزارت نفت از محل صادرات نفت، گاز و فرآوردههای نفتی را مورد اشاره قرار داده است.
وی افزود: به همین جهت ما در کمیسیون انرژی برای آنکه بودجه وزارت نفت شفافتر شود پیشنهاداتی را با محوریت چند موضوع مطرح کردیم که از جمله مهمترین این پیشنهادات میتوان به ذخیره سازی گاز، تعیین تکلیف تلفات گازهای فلر (گاز مشعل) و تعیین عوارض برای پالایشگاههای تولیدکننده این گازها و همچنین اعطای مجوز به دولت برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای پیشرفت پروژههای حوزه نفت و گاز اشاره کرد.
نخعی خاطرنشان کرد: تلفات گازهای فلر در کشور چیزی در حدود ۱۷ میلیارد متر مکعب در سال است که تقریباً برابر با میزان صادرات سالیانه گاز است و عدمالنفع حدود ۵ میلیارد دلاری برای کشور در پیدارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه پیشنهاداتی که در کمیسیون مطرح شده، عموماً هیچگونه بار مالی برای دولت ایجاد نمیکند، عنوان کرد: مجلس و کمیسیون انرژی بیشتر به دنبال هدفمند کردن فعالیتهای وزارت نفت هستند، البته تحقق برخی موارد مثل ذخیره سازی گاز نیازمند منابع مالی است که مدیریت مصرف انرژی در کشور میتواند هزینه مورد نیاز برای ذخیرهسازی را تامین کند.
انتهای پیام/