چالش‌های محیط زیستی منطقه عملیاتی خارک بررسی شد

چالش‌های محیط زیستی منطقه عملیاتی خارک با حضور مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی نفت ایران بررسی شد.

سید محمدجواد موسوی، رئیس پایانه نفتی خارک در این نشست با اشاره به موقعیت جزیره خارک اظهار کرد: بیشترین صادرات نفت ایران از این جزیره انجام می‌شود و جزیره خارک، الگویی کوچک از صنعت نفت ایران است که زنجیره‌ای از حفاری تا صدور و توزیع نفت در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه با این تأسیسات حیاتی و زیرساخت‌هایی که در این جزیره وجود دارد، نگاه به مقوله محیط زیست اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند، افزود: امیدواریم با حمایتی که از طرف سازمان‌های مربوطه انجام گیرد صنعت نفت به ویژه در جزیره خارک مورد حمایت قرار گیرد تا تأسیسات و زیر ساخت‌های حیاتی نوسازی و از حالت فرسودگی خارج شوند.

* ضرورت برداشتن گام‌های موثر برای حفظ محیط زیست در جزیره خارک

احمدرضا لاهیجان‌زاده، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در محیط زیست هم در این نشست اظهار کرد: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در ۱۵ بند به سران سه قوه ابلاغ شده که چند بند از این سیاست‌ها مربوط به وزارت نفت است.

وی با اشاره به اینکه جزیره خارک با ۳۲ کیلومتر مربع مساحت در خلیج فارس به لحاظ دارا بودن اکوسیستم‌های باارزش از جمله آبسنگ‌های مرجانی بی‌نظیر است، تصریح کرد: از سویی این جزیره کوچک محل استقرار شرکت‌های بزرگی نظیر شرکت‌های پایانه‌های نفتی ایران، پتروشیمی، فلات قاره و شرکت ملی نفتکش است که خدمات شایان توجهی را به اقتصاد مملکت ارائه می‌کنند.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد با عزم مدیریتی که در HSE شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های مستقر در منطقه عملیاتی خارک وجود دارد گام‌های مؤثری در حوزه محیط زیست برداشته شود.

عباس رزمی، مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی نفت ایران نیز در این نشست اظهار کرد:  هدف از این بازدید بررسی چالش‌های زیست محیطی منطقه عملیاتی خارک، کمبودها و مشکلات شرکت‌های نفتی در پیشگیری و مقابله با چالش‌های مذکور، همچنین ارائه راهکارهای کوتاه و بلندمدت به‌منظور مقابله و رفع مشکلات موجود است.

وی تأکید کرد: اختصاص اعتبار به‌منظور بازسازی و نوسازی تجهیزات و تأسیسات با هدف مقابله با آلودگی‌های نفتی و حفظ محیط زیست با مساعدت سازمان‌های نظارتی با توجه به اهمیت و حساسیت موجود ضروری است.

* برگزاری نشست کارگروه مواد زائد تولیدی شرکت پایانه‌های نفتی

همچنین، نشست کارگروه ضایعات و مواد زائد تولیدی شرکت پایانه‌های نفتی ایران با حضور مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی نفت ایران و مدیران و رؤسای شرکت پایانه‌های نفتی ایران نیز در خارک برگزار شد.

حمیدرضا شاهدوست، رئیس کارگروه اسلج تولیدی شرکت پایانه‌های نفتی ایران در این نشست اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی محیط زیستی به‌عمل‌آمده و تأکید ویژه مدیرعامل به‌منظور صیانت از محیط‌زیست و توسعه پایدار در چارچوب قوانین و ضوابط سازمان حفاظت محیط‌زیست و شرکت ملی نفت ایران، تعیین تکلیف لجن‌های نفتی و مواد زاید تولیدی ناشی از پسماندهای صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با ارائه گزارشی از اقدام‌های گذشته و آخرین وضع لجن‌های نفتی در پایانه نفتی خارک به بررسی وضع حوضچه‌های نفتی شرقی و غربی و روش‌های معامله لجن‌ها و پاکسازی حوضچه‌ها پرداخت و افزود: در صورت امکان انتقال لجن‌های نفتی مخازن ذخیره‌سازی، افزون بر کمک به پاکسازی محیط زیست، ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام نیز افزایش خواهد یافت.

عباس رزمی،  مدیربهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی نفت ایران هم در این نشست با تأکید بر اینکه رویکرد مدیریت HSE شرکت ملی نفت ایران در نظر گرفتن منافع ملی و حفظ محیط زیست بوده و این رویکرد باید در موضوع  لجن‌ها در نظر گرفته شود، تصریح کرد: HSE شرکت ملی نفت ایران نیز با این رویکرد هرگونه کمک و پشتیبانی را از شرکت‌های تابع به عمل خواهد آورد.
منبع: روابط عمومی شرکت پایانه‌های نفتی ایران

https://roydadnaft.ir/14051کپی شد!