سرنوشت قانون توسعه صنایع پایین دستی نفت خام چه شد؟/دولت حمایت نکرد
مالک شریعتی نیاسر با انتقاد از عدم اجرای قانون توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایهگذاری مردمی، گفت: این قانون مصوب مجلس دهم بود که آییننامههای اجرای آن چند ماه گذشته تدوین و ابلاغ شد، همچنین شرکتهای متقاضی برای “اخذ مجوز افزایش ظرفیت” یا “احداث پالایشگاههای جدید”، ثبت نام کردند و منتظر اقدام ازسوی دولت بودند. اقدام اول صدور مجوز احداث از جانب وزارت نفت است که مجلس صدور هرچه سریعتر این مجوزها را پیگیری کرده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اقدام دوم را مربوط به تامین خوراک از سهم صندوق توسعه ملی دانست و افزود: مطابق قانون برای شرکتها و پالایشگاههای متقاضی “تنفس خوراک” در نظر گرفته شده است تا کمکی به آنها در ابتدای کار باشد و متناسب با سرمایهگذاری انجام شده تنفس خوراک داشته باشند و هزینه آن را در آینده پرداخت کنند.
به گفته وی در قانون پیش بینی شده بودجه این مهم از محل سهم صندوق توسعه ملی تامین شود لذا باید به تصویب هیات امنای صندوق توسعه ملی برسد.
شریعتی همچنین خبر داد: اگرچه جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی، اوایل مهرماه به منظور تعیینتکلیف تنفس خوراک پالایشگاهها تشکیل شد اما رئیسجمهور حمایت لازم را انجام نداده و عملا احداث پتروپالایشگاهها یا افزایش ظرفیت پالایشگاههای فعلی معطل مانده است.
وی با بیان اینکه در قانون پیشبینی شده است؛ حداقل ۳۰ درصد از منابع مورد نیاز سرمایهگذاری در این پتروپالایشگاه باید از محل بورس تهیه شود، افزود: بهیقین هرچه بودجه مورد نیاز برای تنفس خوراک پالایشگاهها از محل صندوق توسعه ملی زودتر تامین شود، میتواند کمک حالِ شرایط نه چندان مساعد بازار بورس نیز باشد لذا تعلل در این موضوع از جانب دولت به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: متاسفانه باوجود تذکرات متعدد به دولت اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است./