قیمت جهانی نفت خام در امروز (۲۳ مهر ۱۴۰۵) / قیمت نفت برنت به ۱۰۵.۰۳ دلار کاهش یافت

قیمت آتی نفت خام برنت با یک دلار و ۳ سنت کاهش، معادل ۰.۹۷ درصد، به ۱۰۵.۰۳ دلار در هر بشکه رسید. در مقابل، قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با یک دلار و ۴ سنت افزایش، معادل ۱.۰۹ درصد، به ۹۶.۱۳ دلار در هر بشکه رسید.

قیمت آتی نفت خام برنت با یک دلار و ۳ سنت کاهش، معادل ۰.۹۷ درصد، به ۱۰۵.۰۳ دلار در هر بشکه رسید. در مقابل، قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با یک دلار و ۴ سنت افزایش، معادل ۱.۰۹ درصد، به ۹۶.۱۳ دلار در هر بشکه رسید.

به گزارش رویداد نفت، قیمت نفت برنت روز پنجشنبه، ۲۳ مهر، حدود یک درصد کاهش یافت؛ زیرا احتمال اقدام آمریکا برای کاهش محدودیت‌ها علیه نفتکش‌های ناوگان موسوم به «ناوگان سایه» روسیه، نگرانی‌ها درباره افزایش بیش از حد قیمت‌ها را کاهش داد. با این حال، حملات به کشتی‌ها در خاورمیانه و حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه، مانع از افت بیشتر قیمت‌ها شد.

تا ساعت ۱۳:۲۶ به وقت گرینویچ، قیمت نفت خام برنت، به‌عنوان شاخص بین‌المللی بازار نفت، با یک دلار و ۳ سنت کاهش، معادل ۰.۹۷ درصد، به ۱۰۵.۰۳ دلار در هر بشکه رسید.

در مقابل، قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۴ سنت افزایش، معادل ۱.۰۹ درصد، به ۹۶.۱۳ دلار در هر بشکه رسید. انتظار برای کاهش قابل‌توجه ذخایر هفتگی نفت خام آمریکا از عوامل مؤثر بر افزایش قیمت این شاخص بود.

جان ایوانز، تحلیلگر نفت در مؤسسه پی‌وی‌ام اویل، گفت قیمت نفت پس از آن کاهش یافت که یک مقام آمریکایی روز چهارشنبه اعلام کرد دولت این کشور در حال بررسی کاهش تحریم‌ها علیه برخی نفتکش‌های روسی فاقد نظارت و مقررات مؤثر است. به گفته او، این اقدام می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل دریایی را کاهش دهد و انعطاف‌پذیری در انتقال محموله‌های گازوئیل را افزایش دهد.

این مذاکرات چند روز پس از آن انجام می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، به‌طور موقت تحریم‌های مربوط به گازوئیل روسیه را با هدف مهار افزایش قیمت‌های جهانی لغو کرد. این مقام آمریکایی گفت محور مذاکرات جدید، بررسی امکان انتقال «نفت قانونی» با استفاده از کشتی‌هایی است که پیش‌تر در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بودند.

با این حال، تشدید درگیری میان عربستان سعودی و حوثی‌های یمن و ازسرگیری حملات به کشتی‌ها در منطقه همچنان از قیمت نفت حمایت می‌کند.

مقام‌های دریانوردی روز چهارشنبه اعلام کردند یک کشتی کانتینری و یک کشتی فله‌بر خشک، در دو حادثه جداگانه و پس از اصابت پرتابه، در نزدیکی تنگه هرمز غرق شده‌اند.

حملات در اطراف این آبراه طی ۱۰ روز گذشته افزایش چشمگیری داشته است. ایران اعلام کرده که در واکنش به محاصره بنادر خود از سوی آمریکا و تشدید تحریم‌هایی که ماه گذشته اعمال شدند، حملات خود را افزایش می‌دهد.

تحلیلگران مؤسسه مالی میتسوبیشی یواف‌جی (MUFG) در یادداشتی اعلام کردند: «تداوم درگیری میان عربستان سعودی و حوثی‌ها، صرف ریسک ژئوپلیتیکی را در بازار نفت حفظ کرده است؛ با این حال، طی چند روز گذشته حمله‌ای به زیرساخت‌های انرژی صورت نگرفته است.»

در همین حال، اوکراین حملات خود به پالایشگاه‌های روسیه را از سر گرفت و پالایشگاهی را در منطقه ریازان هدف قرار داد. این حمله پس از آن انجام شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، از آنچه خروج «خطرناک» اطلاعاتی آمریکا از همکاری‌های اطلاعاتی توصیف کرد، ابراز نارضایتی کرده بود.

یک مقام وزارت انرژی اسپانیا روز پنجشنبه اعلام کرد این کشور در ماه اکتبر ۴.۴ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی خود آزاد خواهد کرد.

این اقدام هم‌زمان با آغاز نشست آژانس بین‌المللی انرژی انجام شد؛ نشستی که انتظار می‌رود جزئیات آزادسازی ۱۰۰ میلیون بشکه از ذخایر نفتی، از جمله فرآورده‌های نفتی مانند گازوئیل، را مشخص کند. زمان‌بندی و حجم این آزادسازی از محورهای اصلی مورد بحث است.

در آمریکا نیز منابع بازار روز چهارشنبه، به نقل از داده‌های مؤسسه نفت آمریکا، اعلام کردند ذخایر نفت خام و فرآورده‌های میان‌تقطیر کاهش یافته، در حالی که ذخایر بنزین در هفته گذشته افزایش داشته است.

به گفته این منابع، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۹ اکتبر ۲۰۲۶، به میزان ۱۱.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است؛ رقمی که بسیار بیشتر از میزان کاهش پیش‌بینی‌شده از سوی تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز بود.

قرار بود آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا ساعت ۱۲ ظهر به وقت شرق آمریکا، معادل ساعت ۱۶ به وقت گرینویچ، منتشر شود. انتشار این آمار به دلیل تعطیلات روز کلمبوس در روز دوشنبه، یک روز به تعویق افتاده بود.

https://roydadnaft.ir/43193کپی شد!