نماینده سابق ایران در اوپک: افزایش بهره‌وری در پارس جنوبی موجب افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز شد

خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک: در وضعیت تحریمی به استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی پرداختیم و به طور مثال در پارس جنوبی توانستیم افزایش بهره‌وری را داشته باشیم و افزایش 50 میلیون مترمکعبی تولید گاز را برای کشور رقم بزنیم. به عبارت دیگر، تحریم‌ها را تبدیل به فرصت کردیم.

نماینده سابق ایران در اوپک: در وضعیت تحریمی به استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی پرداختیم و به طور مثال در پارس جنوبی توانستیم افزایش بهره‌وری را داشته باشیم و افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز را برای کشور رقم بزنیم. به عبارت دیگر، تحریم‌ها را تبدیل به فرصت کردیم.

به گزارش رویداد نفت، در دنیای معاصر که تکنولوژی‌ها به سرعت پیشرفت می‌کنند، موضوع افزایش بهره‌وری برای عقب نیفتادن از گردونه رقابت با دیگران از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، در دولت سیزدهم تلاش بر این بود که با استفاده از دستاوردهای دانش‌بنیانی به افزایش بهره وری بپردازیم.

تلاش‌ها مبنی بر استفاد حداکثری از دستاوردهای دانش‌بنیانی در کشور و افزایش بهره‌وری در پروژه‌ها در نهایت نتیجه داد. به ویژه در صنایع نفت و گاز که بیشترین استفاده از دانش‌بنیان‌ها را داشتند، بالا رفتن سطح بهره‌وری مزیت‌های قابل توجهی برایمان به ارمغان آورد.

به طور مثال، از طریق دستاوردهای دانش‌بنیانی و افزایش بهره‌وری به جمع‌آوری ۱۰ برابری گازهای فلر پرداختیم که اهمیت بالایی دارد. از سوی دیگر، افزایش بهره‌وری در پارس جنوبی به بالا رفتن قابل توجه تولید گاز منجر شد که در شرایط تحریم برایمان ارزشمند بود.

نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک را در ادامه می‌خوانید.

خطیبی در خصوص سیاست‌های دولت سیزدهم در حوزه استفاده از دانش‌بنیان‌ها در راستای افزایش بهره‌وری در صنایع نفت و گاز کشور تصریح کرد: در شرایط تحریم محدودیت‌های زیادی به وجود می‌آید. به همین دلیل، لازم است با استفاده از راهکارهایی به استفاده حداکثری از فرصت‌ها و امکانات موجود بپردازیم و بهره‌وری را افزایش دهیم. این سیاست در دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد.

وی ادامه داد: در شرایط تحریم دسترسی کشور به تکنولوژی‌های مدرن محدود شد. در راستای تأمین نیازهای کشور به اقلام راهبردی و موردنیاز در صنایع به سمت استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها رفتیم. این شرکت‌ها توانستند خدمات بزرگی به کشور ارائه دهند و در زمینه افزایش بهره‌وری در صنایع مختلف از جمله  نفت و گاز بسیار موثر بودند.

نماینده سابق ایران در اوپک خاطرنشان کرد: کم لطفی‌هایی که در دولت‌های قبلی به دانش‌بنیان‌ها شده بود، در دولت سیزدهم جبران شد. در عوض، دانش‌بنیان‌ها نیز به رفع نیازهای کشور در حوزه تکنولوژی و اقلام مورد نیاز پرداختند و زمینه را برای افزایش بهره‌وری در صنایع فراهم کردند.

خطیبی گفت: ظرفیت‌های فراوانی در حوزه دانش‌بنیانی در کشور وجود دارد که می‌توانیم از آن‌ها بهره ببریم. در دولت سیزدهم توجه خوبی به دانش‌بنیان‌ها شد و استفاده حداکثری از دستاوردهای آن‌ها داشتیم، اما هنوز هم ظرفیت‌های زیادی در این حوزه وجود دارد. استفاده از دانش‌بنیان‌ها از یک طرف به افزایش بهره‌وری در صنایع و رفع نیازهای کشور منجر شد و از طرف دیگر، اشتغال‌آفرینی برای متخصصان داخلی رقم خورد.

وی ادامه داد: در شرایط غیرتحریمی از شرکت‌های خارجی برای انجام پروژه‌ها در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز استفاده می‌کنیم. اما در وضعیت تحریمی به استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی پرداختیم و به طور مثال در پارس جنوبی توانستیم افزایش بهره‌وری را داشته باشیم و افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز را برای کشور رقم بزنیم. به عبارت دیگر، تحریم‌ها را تبدیل به فرصت کردیم.

نماینده سابق ایران در اوپک خاطرنشان کرد: در شرایط تحریم، شرکت‌های دانش‌بنیان به انجام کارهایی پرداختند که شرکت‌های بزرگ خارجی قبلاً آن‌ها را برای کشور انجام می‌دادند. از طرف دیگر، از آنجائیکه تحت تحریم قرار داشتیم، افزایش بهره‌وری از اهمیت خاصی برخوردار بود و به کشور کمک بزرگی کرد.

خطیبی در خصوص سرمایه‌گذاری ۳.۶ میلیارد دلاری دولت سیزدهم در پروژه‌های کیفی‌سازی و افزایش بازدهی تولید پالایشگاه‌ها که تولید نفت کوره کشور را به حداقل رسانده است، تصریح کرد: پالایشگاه‌ها در کنار تولیداتی مانند بنزین و گازوئیل یک سری فرآورده‌های سنگین نیز تولید می‌کنند. این ته‌مانده‌ها تبدیل به نفت کوره می-شوند.

وی ادامه داد: قبلاً درصد بالایی از نفت خام که به پالایشگاه‌ها داده می‌شد، تبدیل به نفت کوره می‌شد که قابل قبول نبود. در دولت سیزدهم تلاش شد که با استفاده از فناوری‌هایی، نفت کوره را به حداقل برسانیم. کیفی-سازی تولیدات پالایشگاه‌ها اهمیت زیادی دارد و هر چقدر فرآورده‌های سنگین را کاهش دهیم، نشان دهنده کیفیت ظرفیت پالایشی کشور است که مثبت ارزیابی می‌شود.

خطیبی گفت: در دولت سیزدهم با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام شد، میزان فرآورده‌های سنگین تولیدی توسط پالایشگاه‌ها کاهش یافت. نیاز است این سیاست‌ها در دولت بعدی نیز ادامه یابد و به سمت کیفی‌سازی حداکثری تولیدات پالایشگاهی کشور حرکت کنیم.

https://roydadnaft.ir/31720کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.