تولید ۱۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه‌های پارس جنوبی

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای تاسیس این مجموعه تاکنون یک‌هزار و ۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های آن شیرین‌سازی و به خطوط سراسری منتقل شده است.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای تاسیس این مجموعه تاکنون یک‌هزار و ۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های آن شیرین‌سازی و به خطوط سراسری منتقل شده است.

به گزارش رویداد نفت به نقل از وزارت نفت، «احمد باهوش» با اشاره به بیست‌وپنجمین سالگرد تاسیس مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: این مجموعه ۲۸ مهر سال ۱۳۷۷ به‌عنوان یکی از شرکت‌های فرعی شرکت ملی گاز ایران تاسیس و عهده‌دار مسوولیت بهره‌برداری از تاسیسات خشکی فازهای چندگانه میدان گازی پارس جنوبی شد.

وی با بیان اینکه نخستین تولید و شیرین‌سازی رسمی گاز طبیعی از پالایشگاه دوم پارس جنوبی (فازهای ۲ و ۳) در سال ۱۳۸۰ آغاز شد، اظهار داشت: در آن زمان روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب خوراک دریافتی از سکوهای میدان مشترک پارس جنوبی بود و ۴۰ میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تولید و شیرین‌سازی می‌شد.

به گفته مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی، در آن زمان روزانه ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد تولید می‌شد.

تولید روزانه ۵۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۲

باهوش با تاکید بر توسعه چشمگیر پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی در این ۲۵ سال، تصریح‌کرد: خوراک دریافتی مجتمع از سکوهای سرچاهی این میدان مشترک اکنون روزانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب است که ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌ها شیرین‌سازی، تولید و به خطوط سراسری منتقل می‌شود.

ارزآوری با تولید محصولات جانبی

وی با اشاره به تامین ۷۵ درصد گاز تولیدی کشور از پارس جنوبی، از تولید و صادرات محصولات جانبی در این مجموعه خبر داد و گفت: همچنین به‌منظور ارزآوری برای کشور، اکنون روزانه ۷۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۱۵ هزار تن اتان، ۱۵ هزار تن پروپان، ۱۰ هزار تن بوتان و ۲۵۰۰ تن گوگرد در پالایشگاه‌های پارس جنوبی تولید می‌شود.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در پاسخ به پرسشی درباره تولید ۲۵ ساله گاز طبیعی در این مجموعه، اظهار کرد: در این مدت ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوهای سرچاهی میدان مشترک پارس جنوبی دریافت و هزار و ۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی شیرین‌سازی و به خطوط سراسری منتقل شده است.

تحویل ۳۱ میلیون تن اتان به پتروشیمی‌ها

طبق توضیحات باهوش، در این ۲۵ سال ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه میعانات گازی نیز تولید و ۲۵ میلیون تن پروپان، ۱۶ میلیون تن بوتان و میلیون تن گوگرد صادر و ۳۱ میلیون تن اتان به پتروشیمی‌های کشور تحویل داده شده است.

به گزارش شانا، شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در شهرستان عسلویه و کنگان از شهرستان‌های استان بوشهر در کنار ساحل خلیج فارس در قالب دو سایت صنعتی مستقر شده است و افزون بر خدمات تولید گاز، با ورود به حوزه مسئولیت اجتماعی اقدام‌های قابل توجه و مؤثری در بخش فرهنگ، آموزش، سلامت، اشتغال و حمایت از محیط زیست منطقه انجام می‌دهد.

موقعیت پالایشگاه‌های گاز در سایت‌های ۱ و ۲ بوده که در شهرستان‌های عسلویه و کنگان شامل ۲۴ فاز گازی است که فازهای ۱ تا ۱۰ و ۱۵ تا ۲۱ در سایت ۱ (عسلویه) و فازهای ۱۱ تا ۱۴، فاز ۱۹ و فازهای ۲۲ تا ۲۴ در سایت ۲ (کنگان) قرار دارند.

میدان گازی پارس جنوبی هم واقع در آب‌های سرزمینی ایران و قطر و مشترک بین دو کشور با وسعت ۹۷۰۰ کیلومترمربع و در عمق ۳۰۰۰ متری زیر کف دریا، عظیم‌ترین میدان گازی جهان است که با ساحل بندر عسلویه ۱۰۵ کیلومتر فاصله دارد. گستره بخش ایرانی آن به مساحت ۳۷۰۰ کیلومترمربع و ذخیره آن ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز و ۱۷ میلیارد بشکه میعانات گازی معادل هشت درصد ذخایر گاز جهان و ۵۰ درصد ذخایر گاز کشور است. این میدان از نظر منابع مادی، مهم‌ترین و باارزش‌ترین منبع اقتصادی و ثروت و گنجینه عظیم و بی‌نظیر ملی به‌شمار می‌رود.

https://roydadnaft.ir/28006کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.