تلاش دمشق برای رفع موانع انتقال نفت ایران به پالایشگاه حمص

وزیر نفت سوریه بر اهتمام کشورش به انعقاد قراردادهای جدید با کشورهای دوست و متحد در حوزه نفت و گاز تاکید کرد و گفت که دمشق در حال رفع موانع انتقال نفت ایران به پالایشگاه حمص سوریه است.

به گزارش پایگاه خبری رویداد نفت، «فراس قدّور»، وزیر نفت سوریه دیروز یکشنبه تاکید کرد که وزارتخانه متبوع وی طرحی را برای افزایش تولید ملی نفت، بازنگری در قوانین مرتبط با صنعت نفت و فعال کردن قراردادهای امضا شده با دوستان بین‌المللی در زمینه انرژی تدوین کرده است.

قدور خسارت بخش نفتی سوریه از جنگ تحمیلی به سرکردگی آمریکا علیه این کشور را یکصد میلیارد دلار برشمرد و گفت: طرحی برای بازسازی تاسیسات نفتی ویران شده توسط تروریست‌ها در سوریه تصویب شده است و همزمان با اداره کل سرمایه گذاری و اتاق های صنعت و بازرگانی این کشور برای کمک به سرمایه گذاران داخلی و گشودن درها به روی سرمایه گذاران خارجی از کشورهای دوست و متحد در حوزه نفت سوریه در حال همکاری هستیم.

وزیر نفت سوریه در حاشیه نمایشگاه (سرپترو۲۰۲۳) که در شهر نمایشگاهی دمشق در حال برگزاری است، در گفت‌وگو با اسپوتنیک افزود: امیدواریم در دوره فعلی نمایشگاه شاهد توافق‌ها و روابط بین شرکت‌های بخش خصوصی از کشورهای دوست شرکت کننده باشیم که منجر به قراردادهای تجاری و روابط تجاری آتی شود.

قدور افزود که دولت سوریه هفت بلوک زمینی در شمال و جنوب سوریه را برای سرمایه گذاری نفتی به اضافه سه بلوک فراساحلی آماده آغاز عملیات اکتشاف را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی پیشنهاد کرده است.

وی تاکید کرد که بسیاری از کشورهای متحد برای مشارکت در اکتشاف نفت و بازسازی چاه ‌ای نفت تخریب شده در سوریه، همکاری در زمینه گاز و کمک در زمینه صادرات و مبادلات تجاری ابراز آمادگی کرده اند.

وزیر نفت سوریه در خصوص بحران کمبود برق در بخش‌های مختلف سوریه گفت: مقادیر گازی که به نیروگاه‌های تولید برق وزارت برق منتقل می‌شود بیش از ۷٫۵ میلیون متر مکعب در روز است و عملیات تامین گاز این نیروگاه‌ها تا جایی که ممکن است انجام می‌شود.

وی به برخی موانع پیش روی وزارت برق عراق و یکی از شرکت‌های خصوصی ایرانی در زمینه واردات نفت خام به پالایشگاه حمص اشاره کرد و گفت: کمیته‌های ذیربط از طریق سفارت ایران در دمشق در حال ارتباط گیری هستند تا راه حل‌های مناسب برای همه موانع پیش روی واردات نفت ایران رفع شود.

پالایشگاه حمص در مرکز سوریه دومین پالایشگاه نفتی بزرگ این کشور بعد از پالایشگاه بانیاس با توان پالایش ۱۱۰ هزار بشکه در روز است.

وزیر نفت سوریه همچنین سرمایه گذاری‌های مشترک کشورش با شرکت‌های روسیه را از مهم‌ترین فعالیت های ملی در حوزه نفت سوریه برشمرد و گفت: شرکت‌های روسی با سابقه طولانی در صنعت نفت و تخصص و توانمندی‌های فنی خود دستاوردهای خوبی در زمینه توسعه جایگزین‌ها داشته‌اند.

قدور گفت: پس از سال‌های طولانی جنگ نظامی علیه سوریه امروز ما با جنگی اقتصادی مواجه هستیم که ما را به مقاومت و ساماندهی فعالیت‌هایی به منظور تضمین تداوم فعالیت حوزه نفتی این کشور سوق می‌دهد به ویژه که که همه جنگ با هدف تسلط بر ثروت‌های نفتی و معدنی سوریه انجام شده بود.

وزیر نفت سوریه برپایی نمایشگاه در دمشق را حامی این پیام به تمام جهان دانست که سوری‌ها همچنان از ثروت نفتی خود در برابر چپاول اشغالگران آمریکایی در مناطق شمال سوریه دفاع می‌کنند.

وی افزود: ما همچنان از فناوری‌های جهانی برای کشف نفت و گاز خود بهره می‌بریم.

وزیر نفت و منابع معدنی شامگاه دیروز فعالیت‌های چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز سوریه سرپتو ۲۰۲۳”را افتتاح کرد.
بیش از ۵۵ شرکت داخلی، عربی و بین المللی در این نمایشگاه حضور دارند و هدف از برپایی آن، ترسیم ویژگی‌های استراتژی نفتی با اتکا به بارور کردن تخصص و اتکا به ذهن خلاق برای مقابله با تحریم ها و شکستن محاصره اعلام شده است.

در همین حال «ماهر عباس» رئیس بخش مطالعات رئیس بخش مطالعات هزینه و امکان سنجی اقتصادی شرکت گاز سوریه نیز در حاشیه نمایشگاه گفت: تولید گاز طبیعی در سوریه طی سال‌های جاری به دلیل عملیات غارتگری ارتش اشغالگر آمریکا در منطقه شرق فرات کاهش یافته است.

عباس در گفت‌وگو با اسپوتنیک گفت که سرقت نفت و گاز سوریه توسط ارتش آمریکا منجر به کاهش گاز ارسالی به استان‌های سوریه شده و این به نوبه خود منجر به بحران کمبود گازی شده که شهروندان با آن گریبانگیر هستند.

این مسئول شرکت گاز سوریه با اشاره به نقش تحریم‌های اقتصادی غرب بر سوریه در تامین گاز مورد نیاز شهروندان این کشور گفت: شرکت گاز سوریه به دنبال بهره‌مندی از چاه‌های گاز جدید در این کشور و همچنین تعمیر همه تاسیسات گازی بخصوص نیروگاه گاز در جنوب منطقه مرکزی سوریه است .

خلف مشهدانی، مدیر کل شرکت بین المللی مشهدانی در سوریه نیز نمایشگاه سرپترو را فرصتی برای عقد قراردادهای مربوط به صنایع نفتی توصیف و تاکید کرد: ۵۸ شرکت داخلی و بین المللی متخصص در صنعت نفت و حفاری و مشاوره از کشورهای ایران، الجزائر، عراق، یمن، سومالی و سایر کشورها در این نمایشگاه حضور دارند؛ علاوه بر آن هیات‌هایی که از لبنان، امارات، بلاروس و .. نیز حضوربه هم رساندند./فارس

https://roydadnaft.ir/25664کپی شد!