نقش حیاتی پتروشیمی‌ها در اعتلای امنیت و اقتصاد کشور

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اهمیت صنعت پتروشیمی در کشور گفت: نقش پتروشیمی‌ها برای اعتلای اقتصاد و حتی امنیت و اقتدار کشور حیاتی و اثربخش است.

به گزارش پایگاه خبری رویداد نفت، مرتضی شاهمیرزایی امروز (دوشنبه، پنجم تیرماه) در سی‌ودومین نشست مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی با قدردانی از برگزارکنندگان این اجلاس اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ به نام «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است که اگر وضع تولید مطلوب باشد، مهار تورم هم حاصل خواهد شد.

وی در تشریح اهمیت و جایگاه صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور افزود: در صورتی که تولید یکی از واحدهای پتروشیمی برای مدت کوتاهی متوقف شود، تولید صنایع بسیاری به‌واسطه این اتفاق متوقف می‌شود که این موضوع، جایگاه صنعت پتروشیمی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: روز به روز جایگاه صنعت پتروشیمی در میان دیگر صنایع از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار می‌شود و در این مسیر، نقش پتروشیمی‌ها برای اعتلای اقتصاد و حتی امنیت و اقتدار کشور حیاتی و اثربخش است.

شاهمیرزایی، مدیریت کلان را موضوع جدی برشمرد و با تأکید بر جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل تصریح کرد: باید برنامه‌ریزی شود تا در دوره کوتاه به سمت خاموشی مشعل‌ها حرکت کنیم؛ مگر در موقعیت‌هایی که شرایط فرآیندی اجازه عمل ندهد.

پتروشیمی؛ شاگرد اول اجرای ان‌جی‌ال‌ها

وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی شاگرد اول اجرای طرح‌های ان‌جی‌ال است، اظهار کرد: احداث ان‌جی‌ال‌ها از گذشته در برنامه بود، اما اجرای آنها بسیار کُند پیش می‌رفت. امروز شرکت‌های پتروشیمی می‌توانند ضمن تأمین منابع مالی و سرمایه با مدیریت مناسب نقش پررنگ‌تری در اجرای سریع آنها داشته باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به اجرای طرح جمع‌آوری گازهای مشعل در شرق کارون از سوی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس افزود: این موارد توانست به دولتمردان و سازمان محیط زیست اثبات کند که صنعت پتروشیمی در این بخش هم شاگرد اول در جلوگیری از هدررفت منابع و کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست برای آیندگان است.

شاهمیرزایی به نقش پتروشیمی‌ها در ارزآوری کشور به‌ویژه تأثیرگذاری آنها در زمان نوسانات ارزی کشور تأکید کرد و یادآور شد: در بومی‌سازی فرآیندها، مواد شیمیایی و ساخت کالاها و تجهیزات مورد نیاز، شرکت‌های پتروشیمی باید همکاری بیشتری داشته باشند.

پتروشیمی‌ها یاور امین کشور در حوزه ثبات و تعادل ارز هستند

وی به کاهش قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی و تأثیر آن بر مقدار ارزآوری پتروشیمی‌ها اشاره و اظهار کرد: پتروشیمی‌ها همیشه یاور امین و پای‌ کار در حوزه ثبات و تعادل ارزی کشور هستند و این صنعت تعهد خود را به بهترین نحو انجام داده است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه برخی واحدهای پتروشیمی به‌ویژه واحدهای متانولی سال سختی را پشت سر گذاشتند، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش دارد موضوعات و چالش‌های شرکت‌ها در زمینه قیمت‌گذاری خوراک و سرویس‌های جانبی به‌درستی به مسئولان تصمیم‌گیر منتقل تا تصمیم‌های منطقی گرفته شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه نباید از موضوع تکمیل زنجیره ارزش به‌عنوان یکی از هدف‌های اصلی توسعه صنعت پتروشیمی غافل شد، گفت: حدود ۸۸ درصد کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت با تلاش‌ شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز دانشگاهی و پژوهشی بومی‌سازی شده است و تا پایان دولت سیزدهم به خودکفایی در این زمینه خواهیم رسید.

وی درباره داخلی‌سازی کالا و تجهیزات صنعت پتروشیمی تصریح کرد: از شرکت‌های تولیدی می‌خواهیم که در زمینه ساخت بار اول سرمایه‌گذاری کنند تا حداکثر تا پنج سال آینده به هدف بومی‌سازی کامل در صنعت پتروشیمی دست یابیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به برنامه‌های این شرکت همسو با تکمیل زنجیره ارزش اشاره و اظهار کرد: انتظار می‌رود هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاران به اجرای طرح‌های ۲۱ محصولی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعریف کرده است سرعت بخشند تا این محصولات راهبردی هر چه سریع‌تر در کشور تولید شود.

شاهمیرزایی افزود: غیر از راهبرد اصلی صنعت پتروشیمی که تکمیل زنجیره است، آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای اجرای برنامه هفتم و هشتم توسعه نیز ضرورت دارد.

به گفته وی، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در پایان برنامه هفتم با احتساب ان‌جی‌ال‌ها به سالانه ۱۴۰ میلیون تن می‌رسد.

سی‌ودومین نشست مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی با حضور مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران‌عامل هلدینگ‌های پتروشیمی از امروز (دوشنبه، پنجم تیرماه) به مدت دو روز از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و به میزبانی شرکت پتروشیمی مارون در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

https://roydadnaft.ir/25308کپی شد!