قیمت جهانی نفت خام در امروز (۲۸ بهمن ۱۴۰۴) / قیمت نفت برنت به ۶۸.۳۳ دلار کاهش یافت

قیمت آتی نفت برنت با ۳۲ سنت کاهش (معادل ۰.۴۷ درصد) به ۶۸.۳۳ دلار در هر بشکه رسید. در مقابل، قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با ۶۲ سنت افزایش (معادل ۰.۹۹ درصد) به ۶۳.۵۱ دلار رسید.

قیمت نفت برنت در معاملات روز سه‌شنبه در بازار آسیا اندکی کاهش یافت. معامله‌گران در حال ارزیابی احتمال اختلال در عرضه هستند؛ این نگرانی پس از برگزاری رزمایش دریایی ایران در نزدیکی تنگه هرمز، درست پیش از آغاز مهم‌ترین مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در روز جاری، شدت گرفته است.

به گزارش رویداد نفت، قیمت قرارداد آتی برنت تا ساعت ۰۴:۳۰ به وقت گرینویچ با ۰.۴۷ درصد کاهش (معادل ۳۲ سنت) به ۶۸.۳۳ دلار رسید. این در حالی است که روز دوشنبه این نفت ۱.۳۳ درصد رشد کرده بود.

قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز به ۶۳.۵۱ دلار رسید که نشان‌دهنده افزایش ۶۲ سنت یا ۰.۹۹ درصدی است. البته این افزایش، تمام تغییرات روز دوشنبه را در بر می‌گیرد؛ زیرا به دلیل تعطیلی بازار آمریکا به مناسبت روز Presidents Day، تسویه قیمت WTI در روز گذشته انجام نشد.

بسیاری از بازارهای مهم آسیا از جمله چین، هنگ‌کنگ، تایوان، کره جنوبی و سنگاپور امروز به دلیل تعطیلات سال نو قمری بسته هستند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که به‌صورت غیرمستقیم در مذاکرات ژنو حضور خواهد داشت و معتقد است ایران مایل به رسیدن به توافق است.

سوگاندا ساچدوا، تحلیلگر بازار و بنیان‌گذار SS WealthStreet در دهلی‌نو می‌گوید:

«در حال حاضر احساسات بازار بیش از هر چیز به لحن و پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا وابسته است و همین موضوع باعث حفظ پرمیوم ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت‌ها شده است.»

به گفته او قیمت نفت در دوره آتی احتمالاً همچنان پرنوسان خواهد بود و بیشتر از اینکه تحت تأثیر عوامل عرضه و تقاضا باشد، با سیگنال‌های دیپلماتیک و اخبار سیاسی بالا و پایین می‌رود.

ایران از دیروز رزمایش نظامی خود را در تنگه هرمز آغاز کرده است. این آبراه راهبردی، مسیر اصلی صادرات نفت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به‌ویژه به سمت بازارهای آسیایی است.

در همین حال مؤسسه سیتی پیش‌بینی کرده است:

اگر محدودیت‌های عرضه روسیه ادامه پیدا کند و قیمت برنت در محدوده ۶۵ تا ۷۰ دلار باقی بماند، احتمالاً اوپک‌پلاس از ظرفیت مازاد خود استفاده کرده و تولید را افزایش خواهد داد.

سه منبع آگاه از اوپک‌پلاس نیز اعلام کردند این گروه در حال آماده‌سازی برای ازسرگیری افزایش تولید از ماه آوریل است؛ زیرا هم تقاضای تابستانی در راه است و هم قیمت‌ها به‌خاطر تنش‌های کنونی آمریکا و ایران تقویت شده‌اند.

سیتی در سناریوی پایه خود پیش‌بینی می‌کند:

«احتمالاً تا تابستان امسال هم توافق با ایران شکل بگیرد و هم مسئله اوکراین-روسیه به نتیجه برسد؛ در این صورت قیمت برنت تا محدوده ۶۰ تا ۶۲ دلار کاهش خواهد یافت.»

https://roydadnaft.ir/39720کپی شد!
 
اخبار پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.