قیمت جهانی نفت خام در امروز (۵ دی ۱۴۰۴) / قیمت نفت برنت به ۶۲.۳۶ دلار افزایش یافت

قیمت آتی نفت خام برنت با ۱۲ سنت افزایش (۰.۱۹ درصد) به ۶۲.۳۶ دلار در هر بشکه رسید. قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با ۱۹ سنت افزایش (۰.۳۳ درصد) به ۵۸.۵۴ دلار رسید.

قیمت نفت روز جمعه ثابت بود زیرا سرمایه‌گذاران در جلسه‌ای با حضور کم پس از کریسمس، ریسک‌های احتمالی عرضه ناشی از تنش‌های ژئوپولیتیکی در حال توسعه را سنجیدند، پس از اینکه آمریکا حملات هوایی علیه شبه‌نظامیان داعش در نیجریه انجام داد و فشار اقتصادی بیشتری بر نفت ونزوئلا وارد کرد.

به گزارش رویداد نفت، قراردادهای آتی نفت برنت تا ساعت ۱۰:۱۶ به وقت گرینویچ، ۱۲ سنت یا ۰.۱۹ درصد افزایش یافت و به ۶۲.۳۶ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۹ سنت یا ۰.۳۳ درصد بالا رفت و به ۵۸.۵۴ دلار رسید.

قیمت نفت در مسیر بزرگ‌ترین کاهش سالانه از سال ۲۰۲۰ قرار دارد، زیرا افزایش تولید نفت از سوی گروه اوپک پلاس و کشورهای غیراوپک، نگرانی‌هایی از مازاد بازار در سال آینده ایجاد کرده است.

آمریکا روز پنجشنبه در هماهنگی با دولت نیجریه، حمله‌ای علیه شبه‌نظامیان داعش در ایالت سوکوتو در شمال غرب نیجریه انجام داد، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد.

جون گو، تحلیلگر ارشد بازار نفت در Sparta Commodities گفت: «حملات نیجریه که ترامپ به آن اشاره کرد، شبه‌نظامیان داعش را هدف قرار داده و به طور خاص بر خطوط لوله نفت خام یا ترمینال‌های نفتی تأثیر نگذاشته است. بنابراین معامله‌گران در این بازار با نقدینگی پایین در روز باکسینگ دی، در حاشیه مانده‌اند.»

میدان‌های نفتی و زیرساخت‌های صادراتی نیجریه، یکی از تولیدکنندگان عمده نفت، عمدتاً در جنوب این کشور قرار دارند.

کاخ سفید به نیروهای نظامی خود دستور داد تا حداقل برای دو ماه آینده بر «قرنطینه» نفت ونزوئلا تمرکز کنند، که نشان‌دهنده علاقه فعلی واشنگتن به استفاده از فشار اقتصادی به جای نظامی برای فشار بر کاراکاس است.

تونگ چوان، تحلیلگر Galaxy Futures گفت: «به دلیل تعطیلی تعطیلات کریسمس، فعالیت بازار در پایان سال نسبتاً آرام باقی مانده است. اختلالات سمت عرضه به محرک اصلی قیمت نفت تبدیل شده‌اند.»

سرمایه‌گذاران همچنین تحولات فرآیند صلح روسیه-اوکراین و تأثیر احتمالی آن بر قیمت‌های آینده نفت را دنبال خواهند کرد، زیرا توافق صلح می‌تواند منجر به رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه بخش نفت روسیه شود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز جمعه گفت که многое می‌تواند قبل از سال نو تصمیم‌گیری شود و امیدوار است به زودی با دونالد ترامپ دیدار کند.

اکسیوس گزارش داد که ترامپ روز یکشنبه در مار-آ-لاگو با زلنسکی دیدار خواهد کرد و به نقل از یک مقام اوکراینی اشاره کرد.

رویترز نتوانست بلافاصله این اظهارات را تأیید کند.

در همین حال، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جلسه‌ای با رهبران ارشد تجاری روسیه اعلام کرد که روسیه ممکن است به تبادل سرزمینی باز باشد، روزنامه کامرسانت گزارش داد.

https://roydadnaft.ir/39153کپی شد!