قیمت جهانی نفت خام در امروز ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

قیمت نفت خام برنت به ۶۷ دلار و ۲۰ سنت افزایش یافت

قیمت آتی نفت خام برنت با ۱۶ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش به ۶۷.۲۰ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده با ۱۴ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش به ۶۵.۴۳ دلار رسید.

قیمت نفت روز سه‌شنبه افزایش یافت، زیرا سرمایه‌گذاران منتظر نتیجه مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین بودند و با توجه به اینکه قرار است عرضه نفت خام عربستان سعودی به چین اندکی کاهش یابد.

به گزارش رویداد نفت، قیمت آتی نفت خام برنت با ۱۶ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش به ۶۷.۲۰ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده با ۱۴ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش به ۶۵.۴۳ دلار رسید.

روز دوشنبه، قیمت نفت برنت به ۶۷.۱۹ دلار افزایش یافت که بالاترین قیمت از ۲۸ آوریل بود و با چشم‌انداز توافق تجاری ایالات متحده و چین تقویت شد.

قرار است مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین برای دومین روز در لندن ادامه یابد، زیرا مقامات ارشد قصد دارند تنش‌هایی را که از تعرفه‌ها به محدودیت‌های عناصر خاکی کمیاب گسترش یافته و خطر اختلال در زنجیره تأمین جهانی و کندی رشد را به همراه دارد، کاهش دهند.

هری چیلینگوریان، رئیس گروه تحقیقاتی گروه اونیکس کپیتال، گفت: «حس خوش‌بینی در مورد این مذاکرات تجاری وجود دارد، بازار منتظر است تا ببیند این مذاکرات چه نتیجه‌ای خواهد داشت و این از قیمت‌ها حمایت می‌کند.»

تحلیلگران گلدمن ساکس گفتند که با کاهش نگرانی‌ها در مورد تقاضا با مذاکرات تجاری بین واشنگتن و پکن و گزارش مطلوب مشاغل ایالات متحده، قیمت‌ها بهبود یافته‌اند، در حالی که به دلیل آتش‌سوزی‌های جنگلی در کانادا، خطراتی برای عرضه آمریکای شمالی وجود دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه گفت که مذاکرات با چین به خوبی پیش می‌رود و او «فقط گزارش‌های خوبی» از تیم خود در لندن دریافت می‌کند.

یک توافق تجاری بین ایالات متحده و چین می‌تواند از چشم‌انداز اقتصادی جهانی حمایت کند و تقاضا برای کالاها از جمله نفت را افزایش دهد.

رویترز گزارش داد که شرکت نفت دولتی عربستان سعودی، آرامکو، در ماه ژوئیه حدود ۴۷ میلیون بشکه به چین ارسال خواهد کرد، که ۱ میلیون بشکه کمتر از حجم اختصاص داده شده در ماه ژوئن است. چیلینگوریان گفت: «تخصیص سهمیه عربستان می‌تواند نشانه اولیه‌ای باشد مبنی بر اینکه کاهش تولید اوپک در واقع به معنای عرضه بیشتر نیست. پس از همه این کاهش‌ها، تصور می‌شد که از کشوری که می‌تواند بیشتر تولید کند، نفت بیشتری دریافت خواهیم کرد.»

اوپک که حدود نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند و شامل اعضای اوپک و متحدانی مانند روسیه است، برنامه‌هایی را برای افزایش ۴۱۱ هزار بشکه در روز برای ماه ژوئیه ارائه کرده است، زیرا به دنبال بازپس‌گیری سهم بازار و مجازات تولیدکنندگان بیش از حد است. قرار است برای چهارمین ماه متوالی کاهش تولید را لغو کند.

یک نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه مه افزایش یافت، اگرچه این افزایش محدود بود زیرا عراق برای جبران تولید بیش از حد قبلی، کمتر از هدف تعیین شده تولید کرد و عربستان سعودی و امارات متحده عربی افزایش کمتری نسبت به حد مجاز داشتند.

دنیل هاینز، استراتژیست ارشد کالا در ANZ، در یادداشتی گفت: «چشم‌انداز افزایش بیشتر عرضه اوپک همچنان بر بازار سایه افکنده است.»

در جای دیگر، ایران اعلام کرد که به زودی در پاسخ به پیشنهاد ایالات متحده که تهران آن را «غیرقابل قبول» می‌داند، پیشنهادی متقابل برای توافق هسته‌ای به ایالات متحده ارائه خواهد داد، در حالی که ترامپ تصریح کرد که دو طرف همچنان بر سر اینکه آیا به این کشور اجازه داده می‌شود غنی‌سازی اورانیوم را در خاک ایران ادامه دهد یا خیر، اختلاف نظر دارند.

ایران سومین تولیدکننده بزرگ در میان اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است و هرگونه کاهش تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران به این کشور اجازه می‌دهد نفت بیشتری صادر کند و این امر بر قیمت‌های جهانی نفت خام تأثیر خواهد گذاشت

https://roydadnaft.ir/36523کپی شد!