قیمت نفت خام برنت به ۶۴ دلار و ۸۷ سنت افزایش یافت

قیمت نفت در روز سهشنبه حدود ۱ درصد افزایش یافت و از پایینترین حد در چهار سال اخیر در جلسه قبل به دلیل نگرانیها مبنی بر اینکه تعرفههای آمریکا ممکن است تقاضا را کاهش دهد و منجر به رکود جهانی شود، بازگشت، اگرچه تحلیلگران هشدار دادند که خطرات کاهشی همچنان وجود دارد.
به گزارش رویداد نفت، معاملات آتی برنت با ۶۶ سنت یا ۱ درصد افزایش به ۶۴.۸۷ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۷ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش به ۶۱.۳۷ دلار در ساعت ۶۵۰ GMT رسید.
از روز دوشنبه، پس از اعلام «تعرفههای متقابل» از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در ۲ آوریل، برنت و وستتیآی به ترتیب ۱۴ و ۱۵ درصد کاهش یافتند.
وارن پترسون، رئیس استراتژی کالا در ING گفت که قیمت نفت بخشی از این زیانها را در یک افزایش کمکی به کمک ثبات بازارهای سهام جبران کرد.
او گفت: “بازار در روزهای اخیر فروش زیادی داشته است زیرا شروع به قیمت گذاری با افزایش تقاضای قابل توجهی کرده است؛ با این حال، میزان افزایش تقاضا هنوز مشخص نیست.”
یادداشت روز سهشنبه ING همچنین میگوید به دلیل تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه ۵۰ درصدی بیشتر بر کالاهای چینی، در صورتی که تعرفه تلافی جویانه ۳۴ درصدی خود را تا روز سه شنبه لغو نکند، خطرات همچنان به سمت نزولی هستند.
در یادداشت آمده است: “بعید است که چین سیاست خود را معکوس کند. به این ترتیب، ما احتمالاً شاهد تشدید بیشتر هستیم که تنها نگرانیها و نگرانیهای مربوط به رشد تقاضای نفت را تشدید خواهد کرد.”
روز دوشنبه، به دلیل ترس از اینکه آخرین تعرفه های تجاری رئیس جمهور ترامپ می تواند اقتصادهای جهانی را به رکود بکشاند و تقاضای انرژی را کاهش دهد، قیمت نفت ۲ درصد کاهش یافت. با این حال، بازارها یک محدودیت بالقوه برای سیر نزولی قیمت نفت را پیش بینی می کنند.
ترامپ معتقد است که تعرفه ها – حداقل ۱۰ درصد برای همه کالاهای وارداتی از ایالات متحده، با نرخ های هدفمند تا ۵۰ درصد – احیای پایگاه صنعتی ایالات متحده را تسهیل می کند که به گفته او به دلیل دهه ها آزادسازی تجارت در حال کاهش است.
در حالی که بسیاری از کشورها به دنبال معافیت یا حداقل کاهش تعرفه ها هستند، برخی از جمله چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از ایالات متحده، برنامه هایی را برای تعرفه های متقابل اعلام کرده اند.
پکن علناً تلاش ها را برای ایجاد ثبات در بازار سرمایه افزایش داده است و متعهد شده است که در برابر “باج گیری” ایالات متحده تسلیم نشود.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار گفت: «اگر چین ثابت بماند، نرخ کل تعرفه واردات آن به ایالات متحده به ۱۰۴ درصد افزایش خواهد یافت، اقدامی که احتمالاً باعث تشدید احساسات ریسک، افت شدید بازارهای سهام جهانی و سرعت نزول اقتصاد جهانی به سمت رکود خواهد شد.»
نظرسنجی اولیه رویترز در روز دوشنبه نشان داد که انتظار می رود ذخایر نفت خام و عرقیات آمریکا در هفته گذشته به طور متوسط حدود ۱.۶ میلیون بشکه افزایش یافته باشد که نشانه دیگری از انتظار بازار برای ضعیف بودن تقاضا است.
دادههای هفتگی موجودی انبار از سوی گروه صنعتی مؤسسه نفت آمریکا اواخر روز سهشنبه و دادههای رسمی اداره اطلاعات انرژی روز چهارشنبه ارائه میشود