قیمت نفت خام برنت به ۶۴ دلار و ۱۷ سنت کاهش یافت

قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از ۳ درصد کاهش یافت و زیان های هفته گذشته را افزایش داد، زیرا تشدید تنش های تجاری بین ایالات متحده و چین ترس از رکود اقتصادی را برانگیخت که تقاضا برای نفت خام را کاهش دهد.
به گزارش رویداد نفت، معاملات آتی برنت با ۱.۴۱ دلار یا ۲.۱۵ درصد کاهش به ۶۴.۱۷ دلار در هر بشکه در ساعت ۵۱۴ GMT رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱.۳۵ دلار یا ۲.۱۸ درصد کاهش یافت و به ۶۰.۶۴ دلار رسید. در پایین ترین سطح جلسه، هر دو معیار بیش از ۳ درصد کاهش یافتند و به پایین ترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۱ رسیدند.
به دلیل تشدید تعرفههای گمرکی بر کالاهای آمریکایی توسط چین و تشدید جنگ تجاری که سرمایهگذاران را به سمت قیمتها با احتمال بالاتر رکود سوق داده است، قیمت نفت روز جمعه ۷ درصد سقوط کرد. هفته گذشته، برنت ۱۰.۹ درصد کاهش یافت در حالی که WTI 10.6 درصد کاهش یافت.
واندانا هاری، بنیانگذار ارائهدهنده تحلیل بازار نفت Vanda Insights میگوید: «دیدن کفی برای نفت خام سخت است مگر اینکه وحشت در بازارها فروکش کند و دیدن این اتفاق سخت است مگر اینکه ترامپ چیزی برای مهار ترسهای گلوله برفی در مورد جنگ تجاری و رکود جهانی بگوید».
چین در واکنش به تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز جمعه اعلام کرد که مالیاتهای اضافی ۳۴ درصدی را بر کالاهای آمریکایی اعمال میکند و این نگرانی سرمایهگذاران مبنی بر وقوع یک جنگ تجاری تمامعیار جهانی را تایید میکند.
واردات نفت، گاز و محصولات پالایش شده از تعرفههای جدید گسترده ترامپ معاف شد، اما این سیاستها میتواند تورم را تحریک کند، رشد اقتصادی را کاهش دهد و اختلافات تجاری را تشدید کند و بر قیمت نفت تأثیر بگذارد.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو روز جمعه گفت که تعرفههای جدید ترامپ «بزرگتر از حد انتظار است» و پیامدهای اقتصادی از جمله تورم بالاتر و رشد آهستهتر نیز احتمالاً خواهد بود.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (اوپک) با افزودن به شتاب نزولی، تصمیم گرفتند برنامه هایی را برای افزایش تولید پیش ببرند. این گروه اکنون قصد دارد ۴۱۱۰۰۰ بشکه در روز (بشکه در روز) را به بازار در ماه مه بازگرداند که از ۱۳۵۰۰۰ بشکه در روز پیشتر برنامه ریزی شده بود.
Sugandha Sachdeva، بنیانگذار SS WealthStreet، یک شرکت تحقیقاتی مستقر در دهلی نو، گفت: «این هجوم بالقوه عرضه، معکوس کردن کاهشهایی که طی دو سال گذشته حفظ شد، نشاندهنده یک تغییر عمده در پویایی بازار است و بهعنوان یک باد مخالف مهم برای قیمتها عمل میکند.
در آخر هفته، وزرای ارشد اوپک بر لزوم رعایت کامل اهداف تولید نفت تاکید کردند و از تولیدکنندگان بیش از حد نفت خواستند تا برنامههای خود را تا ۱۵ آوریل برای جبران تولید بیش از حد نفت ارائه کنند.
در جبهه ژئوپلیتیک، ایران روز یکشنبه درخواست های آمریکا مبنی بر برگزاری مذاکرات مستقیم هسته ای و یا مواجهه با حملات را رد کرد. روسیه مدعی شد که بایوکا در منطقه سومی اوکراین را تصرف کرده است و گفته است که نیروهایش به چندین شهرک نزدیک حمله می کنند