کاهش قیمت نفت خام برنت به ۷۵.۷۶ دلار در هر بشکه

قیمت نفت روز چهارشنبه کاهش یافت، زیرا گزارشهای صنعتی از افزایش ذخایر نفت خام آمریکا حکایت داشت و نگرانیها درباره تعرفهها بر احساسات بازار تأثیر گذاشت. با این حال، حاشیه سود بالاتر پالایشگاهها مانع از کاهش بیشتر قیمتها شد.
به گزارش رویداد نفت، بهای نفت خام برنت با ۲۵ سنت (۰.۳ درصد) کاهش به ۷۶.۷۵ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با افت ۲۸ سنتی (۰.۴ درصد)، ۷۳.۰۴ دلار در هر بشکه معامله شد.
این کاهش، به روند سهروزه افزایش قیمتها پایان داد. در این دوره، قیمت نفت برنت ۳.۶ درصد و WTI حدود ۳.۷ درصد افزایش یافته بود.
طبق دادههای مؤسسه نفت آمریکا (API)، ذخایر نفت خام آمریکا، بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده نفت جهان، در هفته منتهی به ۷ فوریه ۹.۴ میلیون بشکه افزایش یافت. در مقابل، موجودی بنزین ۲.۵۱ میلیون بشکه و ذخایر تقطیری ۵۹۰ هزار بشکه کاهش پیدا کرد.
انتظار میرود که دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) اواخر روز چهارشنبه منتشر شود. این اداره پیشبینی خود از تولید نفت خام آمریکا را افزایش داده اما برآورد تقاضای خود را بدون تغییر نگه داشته است. بر این اساس، انتظار میرود که تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۵ بهطور متوسط ۱۳.۵۹ میلیون بشکه در روز باشد که نسبت به پیشبینی قبلی ۱۳.۵۵ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.
علاوه بر این، نگرانیها درباره اعمال یا تهدید به اعمال تعرفههای متعدد از سوی آمریکا، که میتواند رشد اقتصادی جهانی و تقاضای انرژی را محدود کند، بر بازار فشار وارد کرده است.
با این حال، حاشیه سود قوی پالایشگاهها مانع از کاهش بیشتر قیمتها شد. دادههای قیمتگذاری LSEG نشان میدهد که حاشیه سود پالایشگاههای پیچیده در سنگاپور، که در ژانویه کاهش یافته بود، در هفته گذشته بهطور میانگین به ۳ دلار در هر بشکه یا بیشتر بازگشته است.
جون گیوه، تحلیلگر ارشد در شرکت اسپارتا کامودیتیز، در پاسخ به رویترز گفت:
“حاشیه سود پالایشگاهها در وضعیت مناسبی قرار دارد و روند منفی ماه گذشته را معکوس کرده است. تقاضای بالایی برای فعالیت پالایشگاهها وجود دارد، بهویژه با نزدیک شدن به فصل تعمیرات و نگهداری در شمال غربی اروپا و آسیا.”
از منظر اقتصاد کلان، معاملهگران منتظر انتشار دادههای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا در ساعت ۱۳:۳۰ به وقت گرینویچ هستند تا سرنخهایی درباره وضعیت اقتصادی این کشور و تأثیر احتمالی آن بر نرخ بهره به دست آورند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد که این نهاد برای کاهش بیشتر نرخ بهره عجلهای ندارد، اما اگر تورم بیشتر کاهش یابد یا بازار کار ضعیف شود، آماده انجام این کار خواهد بود.