قیمت جهانی نفت خام امروز، ۲۷ دی ۱۴۰۳

قیمت نفت برنت به ۸۲.۲۸ دلار رسید

قیمت آتی نفت خام برنت با 25 سنت افزایش (معادل 0.3 درصد) به 82.28 دلار در هر بشکه رسید. قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 28 سنت افزایش (معادل 0.4 درصد) به 80.32 دلار در هر بشکه رسید.

قیمت نفت برای دومین روز متوالی در روز پنجشنبه افزایش یافت. این رشد تحت تأثیر نگرانی‌ها درباره کاهش عرضه به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، کاهش بیش از حد انتظار ذخایر نفت خام آمریکا، و چشم‌انداز بهبود تقاضای جهانی بوده است.

به گزارش رویداد نفت، طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته به پایین‌ترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۲ رسید؛ زیرا صادرات افزایش و واردات کاهش یافته است. کاهش ۲ میلیون بشکه‌ای ذخایر نفت، بیش از کاهش ۹۹۲ هزار بشکه‌ای پیش‌بینی‌شده در نظرسنجی رویترز بود.

این کاهش، در کنار تحریم‌های گسترده‌تر آمریکا علیه تولیدکنندگان و نفت‌کش‌های روسی، به چشم‌انداز محدودتر شدن عرضه جهانی نفت افزود. تحریم‌های جدید آمریکا، مشتریان اصلی روسیه را به جستجوی جایگزین در بازارهای جهانی سوق داده و هزینه‌های حمل‌ونقل را نیز افزایش داده است.

روز چهارشنبه، دولت بایدن صدها تحریم جدید علیه زیرساخت‌های نظامی روسیه و روش‌های دور زدن تحریم‌ها اعمال کرد.

در همین حال، تحلیل‌گران معتقدند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش با وجود افزایش اخیر قیمت‌ها، احتمالاً در افزایش تولید محتاط عمل خواهند کرد. روری جانستون، بنیان‌گذار «کامادیتی کانتکست»، تأکید کرد: «این گروه تولیدکننده در سال گذشته به‌دفعات با ناکامی در پیش‌بینی‌ها روبه‌رو شده و احتمالاً پیش از شروع فرآیند کاهش محدودیت‌ها جانب احتیاط را رعایت خواهد کرد.»

از سوی دیگر، توافق اسرائیل و حماس برای توقف درگیری‌ها در غزه و مبادله گروگان‌های اسرائیلی با زندانیان فلسطینی، باعث محدود شدن افزایش قیمت نفت شد.

در بخش تقاضا، مصرف جهانی نفت در دو هفته نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۲ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که اندکی کمتر از پیش‌بینی‌ها بود. تحلیل‌گران جی‌پی مورگان انتظار دارند در هفته‌های آتی تقاضا به‌دلیل افزایش سفرها در هند و چین ۱.۴ میلیون بشکه در روز رشد کند. جشن‌های بزرگ در هند و سفرهای مربوط به سال نو قمری در چین از عوامل کلیدی این رشد خواهند بود.

برخی سرمایه‌گذاران نیز احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا را، با توجه به کاهش تورم پایه، در نظر گرفته‌اند؛ موضوعی که می‌تواند به رشد اقتصادی و افزایش مصرف انرژی کمک کند.

https://roydadnaft.ir/34519کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.