قیمت نفت خام برنت به ۷۴ دلار و ۲۰ سنت رسید
معاملات آتی نفت در حالی که معامله گران در انتظار نشست فدرال رزرو در اواخر هفته جاری برای یافتن سرنخ هایی درباره کاهش بیشتر نرخ ها بودند، از بالاترین سطح خود در هفته های گذشته کاهش یافتند. با این حال، نگرانی ها از اختلال در عرضه در صورت تحریم های بیشتر آمریکا علیه تامین کنندگان اصلی روسیه و ایران، کاهش یافت.
به گزارش رویداد نفت، بهای معاملات نفت برنت ۲۹ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۷۴.۲۰ دلار در هر بشکه در روز جمعه رسید.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۶ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۷۰.۹۳ دلار در هر بشکه رسید.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار IG در این باره گفت: پس از صعود ۶ درصدی هفته گذشته و با نزدیک شدن معاملات نفت خام به بالاترین حد اخیر، احتمالا شاهد کسب سود اندکی خواهیم بود.
همچنین به احتمال زیاد در پایان هفته گذشته بسیاری از دفاتر معاملاتی بانک ها و صندوق های سرمایه گذاری تعطیل شده و تمایل به حضور در فصل مجامع کاهش یافته است.
وی افزود: قیمت نفت هفته گذشته تحت تاثیر تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه و انتظارات از تحریم های شدیدتر علیه عرضه نفت ایران تقویت شد.
جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا روز جمعه به رویترز گفت که آمریکا به دنبال تحریم های بیشتر بر تانکرهای “ناوگان تاریک” است و تحریم بانک های چینی را رد نخواهد کرد چرا که به دنبال کاهش درآمد نفتی روسیه و دسترسی به منابع خارجی برای تامین سوخت جنگ در اوکراین است.
تحریم های تازه آمریکا علیه نهادهایی که نفت ایران را معامله می کنند، در حال حاضر قیمت نفت خام فروخته شده به چین را به بالاترین حد در سال های اخیر رسانده است. انتظار می رود دولت آتی ترامپ فشار بر ایران را افزایش دهد.
سیکامور گفت: قیمت های نفت هفته گذشته تحت تاثیر کاهش نرخ های بهره کلیدی بانک مرکزی در کانادا، اروپا و سوئیس و انتظارات بانک مرکزی برای کاهش نرخ ها در هفته جاری قرار گرفت.
انتظار می رود بانک مرکزی آمریکا در نشست ۱۷ تا ۱۸ دسامبر خود نرخ های بهره را یک چهارم درصد کاهش دهد. این نشست همچنین نگاهی به میزان کاهش نرخ ها در سال ۲۰۲۵ و شاید تا سال ۲۰۲۶ خواهد داشت.
نرخ های بهره پایین تر می تواند رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت را افزایش دهد.
با این حال، پیش بینی عرضه کافی در سال ۲۰۲۵ توسط آژانس بین المللی انرژی و پیش بینی CNPC از کاهش تقاضای نفت در چین، دومین مصرف کننده بزرگ جهان، پس از اوج مصرف در سال ۲۰۲۳ عواملی هستند که همچنان بر بازارهای جهانی نفت تاثیر خواهند گذاشت.
داده های اقتصادی منتشر شده در روز دوشنبه نشان داد که رشد تولیدات صنعتی چین در ماه نوامبر اندکی سریع تر شد، در حالی که فروش خرده فروشی ناامید شد و درخواست های زنده از پکن برای افزایش محرک های متمرکز بر مصرف کننده در حالی که سیاستگذاران برای تعرفه های تجاری بیشتر آمریکا تحت دولت دوم ترامپ آماده می شوند را زنده نگه داشت.
تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی درباره چین اعلام کردند: ما همچنان انتظار تسهیل سیاست های بیشتر در سال ۲۰۲۵ را داریم و معتقدیم محرک مالی با افزایش اولویت ها در مصرف، کاهش سنگینی را انجام خواهد داد.