معاون استاندار: سهم پتروشیمی های خوزستان به استان بازگردد

معاون اقتصادی استاندار خوزستان گفت: ۱۵۰۰ حساب مربوط به پتروشیمی‌های خوزستان در تهران است و مالیات، ارزش افزوده و بیمه آن نیز در تهران است. بیش از یک سال است پیگیر هستیم و تأکید داریم که سهم خوزستان باید برگردد.

معاون اقتصادی استاندار خوزستان گفت: ۱۵۰۰ حساب مربوط به پتروشیمی‌های خوزستان در تهران است و مالیات، ارزش افزوده و بیمه آن نیز در تهران است. بیش از یک سال است پیگیر هستیم و تأکید داریم که سهم خوزستان باید برگردد.

به گزارش رویداد نفت، محمد راضی جلالی در همایش کارآفرینان و توسعه پایدار شمال خوزستان که  امروز  در مجتمع گردشگری این شهرستان برگزارشد اظهار داشت: تفاوت کارآفرینی با کارهای دیگر، پیوست دانش و فناوری است و برای ارتقاء آن نباید از کسب دانش روز و فناوری‌های نوین غافل شد.

وی در ادامه با اشاره به قطع روزانه ۲ ساعت برق هر مشترک، گفت: ۲۰ درصد برق کشور از سدها و مابقی از نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود که انرژی آن از گاز است و مشکل امروز ما عدم تأمین گاز کافی است.

وی ادامه داد: ما متناسب با توسعه صنعت و نیاز، ظرفیت تولیدی را در وزارت نفت ارتقاء نداده‌ایم و همگام با تکنولوژی‌های نوین دنیا و همگام با کشورهایی همچون عربستان و ترکیه رشد نکرده‌ایم.

راضی جلالی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم استان خوزستان به‌ویژه در حوزه نیروی انسانی، تصریح کرد: بخش خصوصی آنگونه که باید اجازه توسعه پیدا نکرده است و سایه صنایع دولتی بر همه عرصه‌ها سنگینی می‌کند و اجازه رشد نمی‌دهد.

وی افزود: نفت خوزستان که ۷۰ درصد GDP کشور از آن است، تنها ۲.۷ درصد در اشتغال سهم دارد. پتروشیمی ما برای تأمین ارز ناچار به خام فروشی است. ورق فولاد ما تُنی ۶۰۰ دلار فروخته می‌شود درحالی که اگر به استیل تبدیل شود به ۳۷۰۰ دلار افزایش ارزش پیدا خواهد کرد که اهمیت ارزش افزوده را می‌رساند.

راضی جلالی تصریح کرد: برای فاز دوم پتروشیمی ماهشهر در یک عرصه ۳۳۰۰ هکتاری، طرح را برگشت داده‌ایم و گفته‌ایم اولویت با صنایع پایین‌دست و میان‌دست و سپس بالادست باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان خاطرنشان کرد: ۱۵۰۰ حساب مربوط به پتروشیمی‌های خوزستان در تهران است و مالیات، ارزش افزوده و بیمه آن نیز در تهران است. بیش از یک سال است پیگیر هستیم و تأکید داریم که سهم خوزستان باید برگردد.

راضی‌جلالی با تأکید بر اینکه سرمایه، موتور محرکه تولید و اشتغال است، اظهار کرد: تنها مسیر حل مشکل اشتغال در کشور و خوزستان، توسعه سرمایه‌گذاری است.

وی گفت: از ابتدای سال مصوب شد پاسخ به استعلام‌های ۱۷ گانه قانونی بیش از یک ماه زمان نبرد. پاسخ به این استعلام‌ها قبلاً بیش از یک سال زمان می‌برد.

جلالی ادامه داد: ۲۶۰ بسته سرمایه‌گذاری در سامانه سرمایه‌گذاری استان بارگذاری کرده‌ایم و آمادگی جذب سرمایه‌گذار را داریم. در سال ۱۴۰۲ استان خوزستان رتبه اول را در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور کسب کرد.

وی گفت: سال گذشته قانون جهش تولید دانش‌بنیان مصوب شد که امتیازات خوبی دارد و کمک‌کننده است.

راضی‌جلالی افزود: همچنین در سال گذشته به‌واسطه ظرفیت عظیم تولید صیفی‌جات و سبزیجات در شهرستان دزفول، مصوبه هیئت دولت برای حمل بار و مسافر از فرودگاه دزفول اخذ شد و امیدواریم به‌زودی پایانه حمل بار و مسافر احداث شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در پایان اظهار کرد: مجوز ۳ سامانه پرتودهی گاما برای ضدعفونی مواد غذایی از سازمان انرژی اتمی برای شهرستان‌های دزفول، ماهشهر و اهواز اخذ شده که امیدواریم بزودی فعالیت خود را آغاز کنند.

https://roydadnaft.ir/33757کپی شد!