بازدارندههای خوردگی در لولههای انتقال نفت تولید شد
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند در یک طرح تحقیقاتی بازدارندههای خوردگی در لولههای انتقال نفت را تولید کنند.
به گزارش رویداد نفت به نقل از ایرنا، سیدمحمدرضا شجاع دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح سنتز، شناسایی و بررسی عملکرد چارچوب های فلزی-آلی هیبریدی با مایعات یونی به عنوان بازدارنده های خوردگی در صنعت نفت روز یکشنبه در مورد این طرح گفت: تأمین سوخت، یکی از مسایل اساسی هر کشور بوده و انتقال ارزان و مطمئن آن مساله ای قابل تامل است.
وی افزود: از راه های سریع، مطمئن و پیوسته در انتقال مواد سوختی (نفت و گاز) استفاده از لوله کشی است که در این روش با پدیده ای به نام خوردگی مواجه هستیم؛ خوردگی یکی از مشکلات بزرگ در صنایع نفت و گاز به شمار می آید و به دنبال خوردگی، نشت مواد سوختی از لوله ها و تعمیر و بازسازی آنها به روش های سنتی، علاوه برصرف وقت و هزینه زیاد آسیب های زیست محیطی فراوانی را به همراه دارد.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: هدف اصلی و نهایی در این پژوهش جلوگیری از خوردگی در صنعت نفت به ویژه در لوله های انتقال نفت با استفاده از انتخاب مواد بازدارنده مناسب است.
شجاع ادامه داد: در این تحقیق برای اولین بار با استفاده از مایعات یونی جدید با کمترین پایگاه داده (به عنوان بازدارنده های خوردگی سبز)، ساختارهای فلزی-آلی و رهایش آهسته ماده بازدارنده در طول زمان، بهبود وضعیت خوردگی لوله های انتقال نفت استفاده کرده ایم.
به گفته وی، از نتایج این طرح می توان در صنایع مختلف از جمله صنعت نفت بهره برد.
مجری این طرح تحقیقاتی یادآور شد: استفاده از این مایعات به عنوان بازدارنده خوردگی سبز به صورت هیبرید با چارچوب های فلزی-آلی و بررسی فرآیند رهایش آهسته بازدارنده جنبه دیگری از نوآوری طرح بود.
شجاع با بیان ویژگی های طرح ادامه داد: سنتز و شناسایی مایعات یونی جدید، استفاده از چارچوب های فلزی-آلی به عنوان کمک بازدارنده و قالب نگه دارنده بازدارنده های خوردگی، بررسی فرآینده رهایش آهسته بازدارنده از درون چارچوب های فلزی-آلی در طول زمان ویژگی های این پروژه به شمار می روند.
وی همچنین گفت: برای اولین بار از این نوع مایعات یونی سنتز شده در آزمایشگاه با خلوص بالا به عنوان بازدارنده خوردگی سبز در فرآیند رهایش آهسته بازدارنده در محیط آبی استفاده شد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مزیت های رقابتی این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: استفاده از بازدارنده های خوردگی سبز در مقایسه با بازدارنده های شیمیایی، نو بودن ایده استفاده از چارچوب های فلزی-آلی در فرآیند رهایش آهسته بازدارنده خورگی در محیط آبی از مزیت های این طرح به شمار می روند.
شجاع درباره کاربردهای این طرح تحقیقاتی هم گفت: در صنایع مختلفی (از جمله صنعت نفت) که با مشکل خوردگی تجهیزات مواجه هستند و نیاز به استفاده از بازدارنده های شیمیایی در مقیاس بالا دارند با استفاده از نتایج این طرح می توان بازدارنده های سبز را جایگزین بازدارنده های شیمیایی آلاینده محیط زیست کرد.
براساس اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، استاد راهنمای این طرح دکتر مجید عبدوس عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است.