برنامهریزی مناطق نفتخیز جنوب برای تولید روزانه ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه نفت خام
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برنامهریزی برای تولید روزانه ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه نفت خام در پنج سال آینده را از اهداف اصلی شرکت و توسعه ۱۶ مخزن گازی در زمینه پایداری تأمین خوراک پتروشیمیها را یک اقدام شاخص برشمرد.
به گزارش رویداد نفت به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، علیرضا دانشی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: مناطق نفتخیز جنوب با تشکیل حلقههای فکری و پژوهشی درصدد آن است که با تولیدات بار اول و طرحهای فناورانه، محصولهای پاییندستی را بیش از پیش گسترش دهد.
وی افزود: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خوراک همه پالایشگاههای کشور، گاز پتروشیمیهای زیر مجموعه بندر امام و ۷۵ درصد صادرات نفت کشور را بهعهده دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: این امر با همت ۴۲ هزار نفر از کارکنان صنعت نفت با تخصصهایی در حدود ۱۰۰ رشته دانشگاهی و در گستره جفرافیایی به وسعت ۷ هزار کیلومتر در بیش از ۲۰۰ تأسیسات عظیم نفتی انجام شده است.
دانشی از بهرهبرداری ۱۷ پروژه تا کنون و ۷۷ پروژه تا پایان سال خبر داد که در مجموع این پروژهها نقش بسزایی در نگهداشت تولید و ارتقای توان عملیاتی خواهند داشت.
وی اصلاح شیوهنامهها، پرکردن انبارها و پرداخت همه بدهیها و هدفگذاری افزایش تولید را از دیگر اقدامهای اجرا شده و در دست اجرا عنوان کرد که در دولت سیزدهم برای رسیدن به آن برنامهریزی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برنامهریزی برای تولید روزانه ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه در پنج سال آینده را از اهداف اصلی شرکت برشمرد و توسعه ۱۶ مخزن گازی در زمینه پایداری تأمین خوراک پتروشیمیها را یک اقدام شاخص عنوان کرد.
دانشی بخشی از عقبافتادگیهای صنعت نفت را ناشی از شیوهنامههای نادرست دانست که در ۲ سال گذشته برای جبران این عقبافتادگی و عبور از این وضعیت، نسبت به اصلاح شیوهنامهها اقدام و پیگیری شده است.
جمعآوری ۸۰ درصد گازهای همراه
وی جمعآوری گازهای همراه را یکی از اولویتهای مهم دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: نزدیک به ۸۰ درصد گازهای همراه در حال جمعآوری هستند و در کل گستره مناطق نفتخیز جنوب در پنج استان ۲۰ درصد گاز همراه سوخته میشود که برای تکتک آنها پروژه تعریف شده و نفت تمام قد پای کار آمده است، اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که همه مباحث محیط زیستی به نفت برنمیگردد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: با شروع بهکار دولت سیزدهم طرح جمعآوری گازهای مشعل در پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما اکنون ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در پتروشیمی مارون نیز طرح جمعآوری ۲۶۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه در حال پیگیری است.
دانشی درباره طرحها و پروژههای در دست اجرا اظهار کرد: ۲۹۰ پروژه سرمایهگذاری با اعتبار بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، طرح توسعه ۱۶ مخزن مستقل با هدف تأمین بخشی از گاز تزریقی به میدانهای نفتی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و بهسازی و احداث تأسیسات جمعآوری گازهای مشعل با سرمایهگذاری بیش از ۱۷۰ میلیون دلاری پتروشیمی مارون و ۱.۲ میلیارد دلاری هلدینگ خلیج فارس از جمله پروژههای در دست اجرا هستند.
وی تصریح کرد: خرید، نصب و راهاندازی یک دستگاه پمپ چند فازی در واحد اهواز ۴ با اعتبار حدود ۹ میلیون یورو، تکمیل آزمایش ایستایی آب و تعمیرات فوری خط لوله موجود انتقال نفت لبسفید قلعه نار در محدوده شیرخانه سبزآب تا شوش، نصب و راهاندازی یک دستگاه پمپ نمکزدایی در مارون ۵ با ظرفیت انتقال ۱۰ هزار بشکه در روز و تکمیل طرح کبود از طرحهای نگهداشت و افزایش تولید با اعتبار ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از جمله طرحهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که امسال تکمیل میشوند و به بهرهبرداری میرسند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به مسئولیتهای اجتماعی نفت بیان کرد: در اعتباراتی که با عنوان مسئولیتهای اجتماعی از نفت گرفته میشود، شرکت نفت بهتنهایی تصمیمگیرنده نیست و دولت و مدیریت استانی مؤثر هستند. در خوزستان ۱۵ هزار میلیارد تومان طی دو سال در اختیار این استان قرار گرفته است که متولیان اجرای کار، ادارات کل استان هستند.
دانشی با اشاره به نهضت مسکن ملی و نقش شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با وجود حریم و اراضی گسترده در استان خوزستان گفت: ما همچون دیگر سازمانها و وزارتخانهها در این زمینه فعال هستیم و اراضی مورد نظر مشخص شده است که در حال رایزنی هستیم تا در اختیار مسکن ملی قرار گیرد.