پیشنهاد هند به روسیه برای دور زدن تحریمهای غرب؛ «بیمه مشترک و ساخت نفتکش»
سفیر هند در روسیه پیشنهاد کرد که دهلی نو و مسکو برای تضمین تداوم مراودات نفتی، به طور مشترک نفتکش ساخته و مسائل مرتبط با بیمه کشتیها را حل کنند.
در شرایطی که آمریکا در حال تشدید فشارهای ضد روسی به دیگر کشورهای جهان است، سفیر دهلی نو در مسکو برای ادامه مراودات انرژی بین هند و روسیه پیشنهاداتی ارائه داد.
منابع رسانهای روس خبر دادند که «پاوان کاپور» سفیر هند در روسیه طی کنفرانس «مشارکت راهبردی روسیه و هند» ضمن دفاع از روابط خوب دو کشور، برای عبور از فشارهای تحریمی غرب به مسکو راهکاری پیشنهاد کرد.
به گزارش «راشاتودی»، سفیر هند در روسیه پیشنهاد کرد که مسکو و دهلی نو باید به طور مشترک ساخت کشتیهای حامل نفت (نفتکش) و تأسیس شرکتهای بیمه انرژی را بررسی کنند.
طبق گزارش فوق، این پیشنهاد سفیر دهلی نو در مسکو در شرایطی مطرح شده که اتحادیه اروپا، گروه هفت و استرالیا محدودیت ۶۰ دلاری برای صدور نفت روسیه اعمال کردهاند که شرکتهای غربی کشتیرانی و بیمه را از حمل و نقل محمولههای نفت خام روسیه که بالاتر از قیمت تعیین شده فروخته میشوند منع میکند.
راشاتودی ادامه داد: «ارسال نفت (روسیه) به هند که تا ماه دسامبر (۲۰۲۲) برای سه ماه متوالی بزرگترین واردکننده روسیه بود، با تحریمهای غرب به طور موثر افزایش یافته است و این کشور نفت خام را با تخفیف خریداری میکند. دهلی نو با این محدودیتها موافقت نکرده است؛ محدودیتهایی که هزینههای حمل و نقل و بیمه را افزایش داده و منجر به کمبود نفتکش شده است».
سفیر هند در روسیه طی کنفرانس «شراکت راهبردی روسیه و هند» اعلام کرد که دو کشور «باید باید به آینده بیاندیشند و به فرصتهای کشتیسازی و ایجاد شبکه مستقل تدارکات و بیمه نگاه کنند».
بنا بر گزارش راشاتودی، هند به عنوان سومین کشور مصرف کننده و خریدار بزرگ نفت در جهان، به شدت به واردات انرژی وابسته است. آمارها نشان میدهد که این کشور ۸۵ درصد نفت و تقریباً نیمی از گاز طبیعی خود را خریداری میکند. طبق دادههای موجود، روسیه در ماه دسامبر (آخرین ماه سال گذشته میلادی) رکورد صدور روزانه ۱.۱۷ میلیون بشکه نفت خام به دهلی نو را ثبت کرد.
آمریکا و متحدانش غربی آن به دنبال آغاز جنگ اوکراین، فشار شدیدی برای توقف صدور نفت و گاز روسیه به دیگر کشورهای جهان اعمال کردهاند اما مقامهای هند اعلام کردهاند که به کارزار تحریمها علیه روسیه نمیپیوندند.
پایان پیام/م