آماده سازی ۲۵ قرارداد پژوهشی از سوی شرکت ملی نفتخیز جنوب
رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: ۲۵ قرارداد پژوهشی در حوزه تولید بار اول با اعتبار ۲ سالانه حدود ۲۵ هزار میلیارد ریال آماده شده است و به تدریج با طرفهای مقابل منعقد میشوند.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، محمد گلستانباغ بیان کرد: هم اکنون در حوزه تولید بار اول پنج قرارداد با اعتبار ۶۳۲ میلیارد ریال منعقد شده است.
وی گفت: تخصیص بیش از ۶۵ درصد اعتبارات پژوهشی و تولید بار اول به شرکت های دانش بنیان خوزستان امسال از سوی این شرکت محقق شده است.
وی افزود: مهم ترین اتفاق صورت گرفته در فعالیتهای یک سال اخیر این شرکت در حوزه پژوهش، فعال شدن مجدد فرآیندهای تبدیل ایده تا پدیده و نیاز پژوهشی به پروژه های پژوهشی بوده است.
رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: در ۶ ماه گذشته، شاهد ۱۸ فراخوان پژوهشی، ۱۱۸ پروپوزال فناوری دریافتی از سوی مراکز دانش بنیان و دانشگاه ها، ۳۷ نیاز پژوهشی اعلامی از سوی مدیریت های سازمان و حدود ۲۵ بسته قرارداد پژوهشی مهم در جهت استخدام فنآوری بوده که تاکنون ۶ مورد قرارداد قطعی و بقیه در درست پیگیری است. مجموع قراردادهای تحقیقاتی۱۳۳ مورد، تحصیلات تکمیلی ۳۹ مورد، و فرصت مطالعاتی ۴۰ مورد بوده که منعقد و خاتمه یافته است.
گلستانباغ افزود: اقدام مهم دیگر که با هدف توسعه، اکتساب و انتقال فناوری و حل مسایل و چالش های سازمان از مسیر دانش بنیان ها صورت گرفت، انتقال فرآیند قراردادهای تولید بار اول به پژوهش و فناوری بود. وی ادامه داد: بر این اساس با تشکیل کارگروه تولید بار اول و ساز و کار موجود در پژوهش و فناوری از مرحله نیاز درون سازمان یا ارایه ایده توسط دانش بنیان ها، عنوانها و موضوعات تولید بار اول تا حصول نتیجه و قرارداد با مدیریت های متقاضی و همچنین معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری پیگیری و دنبال می شود.
رییس پژوهش و فناوری مناطق نفتخیز جنوب افزود: در کنار قراردادهای پژوهشی و تولید بار اول، اجرای پیوست فناوری قراردادهای بزرگ جاری اتفاق مهم و جذاب دیگری در جهت رسوخ فناوری به صنعت نفت است که با جدیت در حال پیگیری است.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگترین شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران با ۴۵ میدان و ۶۵ مخزن هیدروکربوری بزرگ و کوچک در گسترهای در محدوده پنج استان جنوب و جنوب غربی کشور، حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید میکند. در این قلمرو وسیع نفتی میدان های بزرگی همچون اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، کرنج و پارسی و بی بی حکیمه قرار دارند.
مناطق نفتخیز جنوب تامین کننده خوراک بیش از ۹۰ درصد پالایشگاههای کشور و همچنین خوراک مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی منطقه است.