شرکتهای بزرگ نفتی متهم به دروغ گویی درباره گازهای گلخانهای شدند
کمیته بازبینی و اصلاحات مجلس نمایندگان آمریکا، شرکت های بزرگ نفتی را به انتشار اطلاعات نادرست و دروغ گویی درباره طرح های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای متهم کرد.
این کمیته، شرکت های بزرگ نفتی را متهم کرد که با ادامه سرمایه گذاری بلند مدت در سوخت های فسیلی، درباره تلاش های خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و مقابله با تغییرات آب و هوایی اطلاعات نادرست منتشر کرده و دورغ می گویند.
همچنین این کمیته برخی اسناد صنعتی متعلق به این شرکت ها را منتشر کرده که نشان می دهد آنها برطبق تعهدات عمومی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای عمل نکرده و در سبزشویی(حفاظت ظاهری از محیط زیست) شرکت دارند.
کارولین مالونی رئیس این کمیته در بیانیه ای اظهار کرد مدارک منتشر شده امروز نشان می دهد تعهدات مربوط به تغییرات آب و هوایی این شرکت ها کافی نیست اما منافع آنها بر هزینه های انسانی تغییرات آب و هوایی اولویت دارد.
وی افزود: وقت آن رسیده که صنایع سوخت های فسیلی، از دروغ گویی در این باره به مردم آمریکا دست برداشته و در نهایت گام های جدی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برداشته و به بحرانی جهانی که به ایجاد آن کمک کرده اند، توجه کنند.
مالونی تصریح کرد بخش کلیدی و اصلی طرح های مقابله با تغییرات آب و هوایی شرکت های بزرگ نفتی، فروش یک جای میدان های نفتی و گازی به شرکت های کوچک تر و یا یا استفاده نکردن از آنها به منظور گاهش انتشار گازهای گلخانه ای است.
علاوه بر این، این کمیته دریافته که شرکت نفت و گاز بریتانیا به رغم آنکه از اهداف توافقنامه پاریس حمایت کرده اما همچنان به سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی ادامه می دهد.
براین اساس یکی از مدیران اجرایی این شرکت در ایمیلی اظهار کرده که بریتیش پترولیوم هیچ الزامی برای به حداقل رساندن کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ندارد و تنها در جایی که منافع تجاری ایجاب کند، این کار را انجام می دهد. مزایای هر پیشنهادی برای اتخاذ استراتژی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای باید با هزینه های انجام این کار توازن داشته باشد.
گفتنی است این کمیته زمانی کار خود را آغاز کرد که دانشمندان و سازمان ملل، نسبت به عواقب وحشتناک عدم توجه به بحران ها تغییرات آب و هوایی هشدار دادند.
این در حالی است که سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد تعهدات فعلی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای کافی نیست و منجر به گرمایش جهانی ۲٫۵ درجه سانتیگراد میشود که این افزایش درجه حرارت جهان را به دچار شدن به فاجعه آب و هوایی محکوم میکند.
در این گزارش آمده است، علیرغم اینکه کشورها در نوامبر گذشته در نشست آب و هوای سازمان ملل متحد(Cop26) در گلاسکو قول داده بودند که انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند، تنها تعداد معدودی از کشورها در سال گذشته تعهدات خود را بهطور قابل ملاحظهای انجام دادند.
گزارش سازمان ملل نشان داد اقدامات فعلی منجر به افزایش حدود ۱۰٫۶ درصد انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ میشود. این درحالی است که هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوا تخمین زده است که انتشار گازهای گلخانهای باید تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطوح سال ۲۰۱۰ حدود ۴۵ درصد کاهش یابد تا به جهان فرصتی برای ماندن در دمای ۱٫۵ درجه سانتیگراد بدهد.