تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت تهران آغاز شد
رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران از آغاز تعمیرات اساسی واحدهای این شرکت خبر داد.
محمدعلی هاشمی در این باره گفت: تعمیرات اساسی پیش رو واحد سولفورزدایی از نفت سفید، واحد سولفورزدایی از نفتگاز، واحد هیدروژن شماره ۳، واحد گوگردسازی شماره ۳، واحدهای آمین ۲ شمالی و جنوبی و واحد آب ترش پالایشگاه را پوشش میدهد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به گستردگی زیاد و تعدد واحدهای عملیاتی، در این شرکت بهطور معمول تعدادی از واحدهای عملیاتی همزمان تحت تعمیرات اساسی قرار میگیرند، افزود: این شرکت با بهرهبرداری از واحد سولفورزدایی از نفتگاز با کاهش ترکیبات گوگردی دیزل تولیدی از حدود ppm ۱۴۰۰۰ به کمتر از ppm ۱۰، قادر به تولید دیزل در حد یورو ۵ است، همچنین با بهرهبرداری از واحد سولفورزدایی از نفت سفید مقدار ترکیبات گوگردی در نفت سفید تولیدی این شرکت از حدود ppm ۳۰۰۰ به کمتر از ppm ۴۰ کاهش مییابد.
رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران ادامه داد: واحد ایزومریزاسیون نیز بهدلیل وابستگی به هیدروژن تولیدی این واحد همزمان با تعمیرات اساسی واحد هیدروژن شماره ۳ از سرویس خارج میشود و از این فرصت برای انجام تعدادی از دستورکارهای مهم عملیاتی واحد ایزومریزاسیون استفاده میشود. واحدهای گوگردسازی و آمین مذکور با توجه به ارتباط فرآیندی با واحدهای KHDS و GHDS همزمان تحت تعمیرات اساسی قرار میگیرند.
هاشمی درباره زمان انجام این تعمیرات اساسی اظهار داشت: طبق برنامهریزی انجامشده فرآیند تعمیرات اساسی تمامی واحدهای عنوانشده، به جز واحد هیدروژن شماره ۳ از روز چهارم تیرماه آغاز میشود و واحد هیدروژن نیز مطابق برنامه یک روز پس از بستهشدن واحدهای KHDS (سولفورزدایی از نفت سفید) و GHDS (سولفورزدایی از نفت گاز) در تاریخ ۵ تیرماه در اختیار اداره نگهداری و تعمیرات قرار خواهد گرفت.
وی گفت: زمان تعمیرات اساسی بر اساس فعالیتهای ازپیشتعریفشده برنامهریزی میشود، با وجود این، گاهی شرایط واقعی واحد پس از باز شدن اتصالات و بازدید از تجهیزات ضمن اخذ دستورکارهای بازرسی به کاهش یا افزایش زمان تعمیرات اساسی منجر میشود. در این تعمیرات اساسی جذب حدود ۱۱۰۰ نفر نیروی پیمانی موقت در زمان اوج کارها پیشبینی شده است.
رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات پالایشگاه تهران تأکید کرد: تعمیرات اساسی یک فرآیند پیشگیرانه هدفمند برای افزایش قابلیت اطمینان و سطح دسترسپذیری دستگاهها و ظرفیت تولید واحدهای عملیاتی است. انتظار میرود اجرای تعمیرات اساسی باکیفیت به کاهش هزینههای تعمیراتی در بلندمدت، کاهش تعمیرات اضطراری تجهیزات و واحدها، افزایش عمر مفید قطعات و تجهیزات، کاهش ریسکهای ایمنی و زیست محیطی و افزایش بهرهوری فرآیندها منجر شود.
هاشمی تصریح کرد: تعمیرات اساسی عملیاتی بسیار مهم و پر ریسک محسوب میشود و هرگونه سهلانگاری در اجرای فعالیتها میتواند به وقوع حادثهای دردناک، طولانی شدن زمان تعمیرات اساسی یا از سرویس خارج شدن واحدهای فرآیندی در مدت کوتاهی پس از راهاندازی منجر شود. این فرآیند با توجه به اهمیت بالا در حفظ و نگهداشت واحدهای عملیاتی نیازمند جذب و بهکارگیری نیروهای حرفهای است که با حذف تدریجی نیروهای رسمی در آینده جدیتر خواهد شد.
وی پیشنهاد کرد: با توجه به تعدد پالایشگاههای کشور و تعمیرات اساسی مداوم آنها، شرکتهای بزرگی ایجاد شوند و این شرکتها با جذب، آموزش و حفظ نیروهای حرفهای تمام وقت با ارگونومی مناسب و سلامت کامل از دانشگاهها یا هنرستانهای فنی حرفهای، مأموریت تأمین نیروهای تعمیرات اساسی و نظارت بر عملکرد آنها را در تعمیرات اساسی پالایشگاهها یا سایر صنایع فرآیندی کلیدی عهدهدار شوند.
رئیس اداره کل نگهداری و تعمیرات پالایشگاه تهران در پایان گفت: نیروی انسانی درگیر در تعمیرات اساسی در کنار هوش فنی نیازمند توانایی فیزیکی فراتر از معمول برای قابلیت کار در ارتفاع، کار در فضای بسته، کار در محیطهای آلوده و پر سروصدا، کار با ابزارهای سنگین و شرایط دمایی نامناسب است و به همین لحاظ باید در جذب و بهکارگیری آنها بهویژه نیروهای کارگری شرایط فیزیکی و ذهنی آنها برای کاهش خطای انسانی در نظر گرفته شود.