مدیر عامل منطقه ویژه پارس در دیدار با آیت الله صفایی بوشهری:توسعه صنایع پایین دستی زمینه ساز رشد اقتصادی و اشتغال پایدار است
سخاوت اسدی مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس در دیدار نوروزی خود با آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت:توسعه صنایع پایین دستی زمینه ساز رشد اقتصادی و اشتغال پایدار در منطقه است.
سخاوت اسدی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه محترم بوشهر دیدار و گفت و گو کرد.
مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس در ابتدای این دیدار ضمن تبریک سال جدید گزارشی درباره فعالیت های منطقه ویژه پارس و برنامه های پیش رو ارائه کرد و گفت: یکی از اهداف اصلی ما توسعه صنایع پایین دست گاز و پتروشیمی است البته گاهی در این باره اشتباهی صورت می گیرد و تصور می شود که واحدهای تولید کننده فراوری صنایع پایین دست هستند در حالیکه اینگونه نیست و بنا به دلایلی در پارس جنوبی هم این زمینه به وجود نمی آید.
او افزود: اما صنعت گاز و پتروشیمی زنجیره مفصل و پیچیده ای دارد و اگر زنجیره پایین دستی شکل بگیرد و محصولات پتروشیمی به محصولات میان دستی و بالا دستی تبدیل شود، ارزش اقتصادی و اشتغال قابل توجهی را شکل می دهد.
مدیرعامل منطقه ویژه پارس با ذکر مثالی در این باره توضیح داد: در حال حاضر گازی که به متانول تبدیل می شود به صورت خام صادر می شود ولی اگر این متانول به زنجیره پایین دستی و محصول پایین دستی خودش تبدیل شود، دیگر خام صادر نمی شود و ارزش افزوده قابل توجهی دارد و به تبع آن اشتغال و سرمایه گذاری بسیار بالایی را هم به وجود خواهد آورد.
اسدی درباره شعار سال که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده، هم توضیح داد: در این راستا نیز حوزه ای که مغفول مانده توسعه صنایع پشتیبان است؛ یعنی شرکت های دانش بنیان و غیر دانش بنیان که در تولید تجهیزات و قطعات و ارائه خدمات فنی و مهندسی به شرکت های تولیدی مستقر در منطقه وجود دارند، می توانند فعال شوند. اکنون به آن صورتی که باید و شاید این موضوع در منطقه شکل نگرفته است و در حال حاضر اگر کمپرسور، پمپ یا و … ایرادی پیدا کند باید صدها کیلومتر به شهرهای دیگر فرستاده شود.
به گفته مدیرعامل منطقه ویژه پارس در صورتی که اگر این خدمت در منطقه انجام شود سود خوبی به شرکت های تولیدی در منطقه می رسد و از سوی دیگر در ایجاد اشتغال و رونق منطقه موثر است.
اسدی با اشاره به هدف پیش روی دیگر سازمان متبوع خود گفت: در بخش پشتیبانی منطقه نیز باید پشتیبانی های عمومی صورت بگیرد؛ در حال حاضر در منطقه، تولیدات کشاورزی مثل خرما و گوجه فرنگی و سایر محصولات غذایی وجود دارد و اگر شرکت ها را به سویی ببریم که موادشان را از منطقه تهیه کنند به سرمایه گذاری و اشتغال موقت و فعال کردن بخش های قابل توجهی از صنایع شهرها کمک می کند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس درباره اشتغال زایی در منطقه هم عنوان کرد: این موضوع دغدغه مسئولان در سطح کشوری و استان است و با توجه به انتصاب آقای موسوی به مدیریت کار و اشتغال و با توجه به بومی بودن ایشان و تخصصشان امیدواریم در این حوزه اتفاقات خوبی رخ دهد و ما تلاش داریم مصوبه دولت را درباره اشتغال بالای 50 درصد بومیان در منطقه را اجرایی کنیم.
او تاکید کرد: در کمتر از یک سالی که من حضور داشتم اجازه ندادم که شرکت ها خارج از این مصوبه استخدامی داشته باشند و اگر هم جایی تخلفی صورت گرفته بود برخورد قانونی شد.
اسدی تصریح کرد: در این ارتباط هم بحث توانمندسازی جوانان منطقه در دستور کار است وقراردادی با سازمان فنی و حرفه ای برای توانمند سازی و مهارت افزایی جوانان منطقه منعقد شده است.
این مقام مسئول همچنین از انعقاد تفاهمنامه ای با دانشگاه صنعت نفت خبر داد و گفت: این تفاهمنامه در منطقه نه به جهت آموزش اکادمیک و صدور مدرک است بلکه بیشتر قرار است دانشگاه روی آموزش های حین خدمت متمرکز شود و بتواند برای اشتغال بومیان منطقه مهارت افزایی کند.
اسدی با بیان اینکه در حوزه های امنیتی نیز اقداماتی در دست انجام است گفت: هشتم فروردین ماه سالروز سفر مقام معظم رهبری به عسلویه است که به عنوان روز عسلویه نام گذاری شد و امیدواریم این روز به صورت رسمی ثبت شود.
او تصریح کرد: سفر ایشان نقطه عطف در تاریخ پارس جنوبی است. ما رهنمودهای حضرتعالی را نیز به عنوان نماینده ولی فقیه بر خود فرض می دانیم و امیدواریم بتوانیم این رهنمودها را اجرایی کنیم.
آیت الله صفایی نیز در این نشست ضمن تبریک سال جدید و قدردانی از اقدامات صورت گرفته در پارس جنوبی گفت: صنعت نفت در نظام کلان ایران دارای جایگاه بسیار ویژه ای است. این جایگاه تاریخی و مایه اقتدار بین المللی است و نیز قدرت اعتباری منطقه ایران را تامین و تقویت می کند. بنابراین وزارت نفت وزارت استراتژیک و راهبردی است و هر چه قدر که این وزارت خانه درست کار کند اقتدار ایران افزون می شود.
او افزود: وزارت نفت یک وزارتخانه دانش بنیان است که بر اساس دانش حرکت می کند و در حوزه تولید استراتژیک، دانش بنیان و اشتغال آفرینی، تمامی مولفه های پیام مقام معظم رهبری درباره شعار امسال را داراست بنابراین این موضوع در حوزه اشتغال آفرینی هم موثر است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: در حوزه کشف باید به سوی اقدامات دانش بنیان حرکت کنیم که البته در این زمینه اقداماتی صورت گرفته اما باید بیشتر شود. در حوزه استحصال باید به سوی استفاده از فناورین های نوین مانند نانو حرکت کنیم. در عرصه پالایش نیز باید از سیستم های پالایش سنتی به سوی استفاده از فناورهای نوین برویم. در حوزه نگهداشت و ذخیره سازی باید شرایطی را فراهم کنیم که از سیستم های موجود که روی زمین به شکل منابع ذخیره ساز روی زمین یا کشتی وجود دارد به سوی فناورهای نوین حرکت کنیم چون هم ارزان تر است و هم هدر رفت کمتری دارد.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه در صنایع تبدیلی باید از خام فروشی به سمت سیستم های تبدیل به ارزش افزوده برویم و ویژگی حیاتی بودن به کالاهایمان بدهیم یادآور شد: در حوزه مدیریت بازرگانی هم باید به سمتی برویم که اپک گازی و نفتی متاثر از اندیشه های ایران باشد و با کشورهای همسایه برای فروش و ترانزیت همکاری داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: در پتروشیمی هم باید طراحی های نوین برای مدیریت بازار داشته باشیم چون کشور بزرگی در حوزه نفت و گاز هستیم. حال یا باید اوپک پتروشیمی داشته باشیم و یا کنسرسیوم جهانی ایجاد شود که ارزان فروشی و تحریم ها روی ما اثر نگذارد هر چند تحریم ها کمترین اثر را روی پتروشیمی گذاشته است.
او با اشاره به اینکه نقش عسلویه در این منظومه و در حوزه گاز و پتروشیمی در ایران بی بدیل است عنوان کرد: این ظرفیت موجود علاوه بر نگهداری باید مدیریت شود و از سوی دیگر باید با استفاده از شرکت های داخلی و توانمندهای داخلی به سوی توسعه پارس جنوبی و پارس شمالی حرکت کنیم و منطقه های شمالی استان مانند دیلم و گناوه باید سرزمین های نفتی ما تلقی شود.
آیت الله صفایی بوشهری گفت: ما در بسیاری از امور استان تفاهمنامه و مصوباتی داریم مثلا مصوب شده پالایشگاه های کوچک با تولید ۳۵ هزار بشکه در روز در عسلویه ایجاد شود. اکنون این کار در مراحل ابتدایی است و امیدواریم در صورت امکان هر چه سریعتر این پالایشگاه ها تاسیس شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: من تقاضا دارم هر چه زودتر گزارشی تهیه شود و نیازها و خواسته های منطقه ویژه پارس برای ارجاع به مقام معظم رهبری با محوریت اشتغال آفرینی و دانش محوری استخراج شود.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه بزرگترین پدافند غیر عامل برای یک منطقه استراتژیک محیط میزبانی است توضیح داد: در تمام جهان این قاعده است بنابراین از این منظر توجه به پیوست های اجتماعی و فرهنگی ، زیست محیطی، عمرانی و پیوست های که حضرت آقا فرمودند حائز اهمیت است.
از سوی دیگر می توان در این باره همایش کوچکی برگزار کرد و از متخصصان درباره طراحی و انجام این پیوست ها مشورت گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اظهار کرد: البته من می دانم در این باره کارهایی صورت گرفته است اما یا اطلاع رسانی نشده یا به حد لازم نرسیده است به هر حال در منطقه آسیب هایی هست که می توان با این پیوست ها از آن پیشگیری کرد یا آن را کاهش داد.
آیت الله صفایی بوشهری عنوان کرد: وزارت نفت بعد از خارک در عسلویه کار کرد البته در بخش امام حسن تاثیری در دگردیسی اشتغال ایجاد نکرد اما در عسلویه سیستم اشتغال را تغییر داده است و کسانی که تجارت و صیادی داشتند این کار را رها کردند و در صنعت کار می کنند. باید با آموزش های حین خدمت و افزایش مهارت افزایی این افراد را جذب سیستم کرد تا هر چه بتوانیم از مهارت های جوانان بوشهر برای این کار استفاده کنیم.