مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: بهبود اقتصاد نفت و گاز در گرو تولید دانشبنیان است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه بهبود اقتصاد نفت و گاز در گرو تولید دانشبنیان است، گفت: شرکت ملی نفت ایران از ظرفیت شرکتهای فناور و دانشبنیان در این زمینه بهرهمند خواهد شد.
محسن خجستهمهر در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما در خوزستان گفت: رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی و سخنرانی روز بعد، دریچه جدیدی از اقتصاد را مطرح کردند؛جان کلام سخنان رهبری این بود که اقتصاد مواد و تولید ثروت آفرین محقق نمیشود مگر اینکه از مسیر دانش بنیان بودن عبور کند و تولیدی زیبنده ملت ایران است که دانش بنیان باشد.
وی با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران و بخش بالادستی صنعت نفت، بخشی فناور محور، سرمایهبر و درآمدزا است، افزود: اگر میخواهیم کاهش قیمت تمام شده داشته باشیم و هزینهها را کاهش دهیم همانطور که رهبر انقلاب فرمودند باید اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم.
خجستهمهر تصریح کرد: در ۷ سال آینده ۱۶۰ میلیارد دلار پروژههای توسعهای داریم که ۹۰ میلیارد دلار آن در بخش نفت و ۷۰ میلیارد دلار آن در بخش توسعه میدانهای گازی خواهد بود.
* طراحی نقشه راه در ستاد تحول فناوریهای دانش بنیان
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در اواخر سال گذشته ستاد تحول فناوریهای دانش بنیان در شرکت ملی نفت ایران راهاندازی شد، گفت: رهبر انقلاب در آن روزها بر فعالیت دانش بنیان در صنایع بزرگ به ویژه صنعت نفت تاکید کردند و ما در شرکت ملی نفت ایران به سرعت این بخش را راهاندازی و فعال کردیم و نقشه راه بخش بالادستی نفت در این ستاد طراحی خواهد شد.
وی افزود: در تمام قراردادهای توسعهای، دانش بنیان کردن اقتصاد نفت و گاز را در نظر خواهیم گرفت.
* کوشش متفاوت و جهادی برای ساخت داخل کالا و تجهیزات
خجستهمهر تصریح کرد: اقدام دیگری که باید انجام دهیم، کوشش متفاوت و جهادی برای ساخت داخل کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت است که در دستور کار ما قرار دارد، چون صنعت نفت فناور محور است و اگر میخواهیم تحریمها را خنثی کنیم حتماً باید در این مسیر گام برداریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دیگر اقدام ملی و راهبردی را در زمینه بهبود تولید نفت و گاز و ازدیاد برداشت دانست و گفت: در این زمینه شاهد گسترش فعالیتها در ابعاد مختلف خواهیم بود و در شرکت ملی نفت مراکز ازدیاد برداشت را گسترش خواهیم داد.
خجستهمهر افزود: در اسفندماه برای احیای چاههای کم بازده و غیرفعال فراخوان دادیم و بیش از ۵۰ شرکت فناور در این بخش اعلام حضور کردند که در این بخش ظرفیت ۷۰۰ میلیون دلار پروژه وجود دارد.
* سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در مناطق نفتخیز جنوب
معاون وزیر نفت افزود: همچنین ما یک سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در سالهای آینده در مناطق نفتخیز جنوب خواهیم داشت که پیوست فناوری هم خواهد داشت.
خجستهمهر در پایان تصریح کرد: انشالله بتوانیم با برنامهریزی و اقدامات جهادی فرمایشات مقام معظم رهبری را به منصه ظهور برسانیم و بدون شک این یک تکلیف در صنعت نفت به عنوان پیشتاز جهاد اقتصادی و یک ماموریت ملی و اولویت اساسی ما در شرکت ملی نفت ایران است.