قیمت جهانی نفت خام امروز ۱۴۰۳/۰۷/۱۳

نفت خام برنت ۷۷ دلار و ۵۵ سنت شد

بهای معاملات نفت برنت در روز جمعه در سطح ۷۷.۵۵ دلار در هر بشکه ثابت بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در سطح ۷۳.۶۵ دلار در هر بشکه تغییر چندانی نداشت.

قیمت نفت روز جمعه کاهش یافت، اما همچنان در مسیر دستاوردهای هفتگی قوی باقی ماند، زیرا سرمایه گذاران دورنمای درگیری گسترده تر خاورمیانه را که جریان نفت خام را در برابر بازار جهانی که به خوبی تامین شده بود، مختل می کرد، ارزیابی کردند.

به گزارش رویداد نفت، بهای معاملات نفت برنت تا ساعت ۰۶۴۶ به وقت گرینویچ در سطح ۷۷.۵۵ دلار در هر بشکه ثابت بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در سطح ۷۳.۶۵ دلار در هر بشکه تغییر چندانی نداشت.

هر دو شاخص به سود هفتگی حدود ۸ درصد منتهی شدند.

یاپ جون رونگ، استراتژیست بازار آی جی ان گفت: در بحبوحه نگرانی های فزاینده نسبت به اختلالات احتمالی عرضه در خاورمیانه و همچنین خوش بینی نسبت به اینکه تلاش های محرک اقتصادی اخیر چین ممکن است افزایش تقاضا را به همراه داشته باشد، شرط های سفته بازی بر سر نفت در هفته جاری جایی برای باز کردن پیدا کرده است.

یاپ افزود: ” اکنون سوال این است که آیا اختلال واقعی در عرضه نفت خام وجود خواهد داشت، و این باید قیمت ها را در یک بازی منتظر در آخر هفته نگه دارد.”

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در حالی که ارتش اسرائیل در نبرد خود علیه گروه مسلح حزب الله لبنان، بیروت را با حملات هوایی جدید هدف قرار داد، گفت: آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا از حملات اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران به عنوان تلافی حمله موشکی تهران به اسرائیل حمایت خواهد کرد یا خیر.
اظهارات بایدن به افزایش ۵ درصدی قیمت نفت در روز پنجشنبه کمک کرد، زیرا اسرائیل گزینه های خود را پس از حمله روز سه شنبه ایران، دشمن دیرینه خود، سنگین می کند.

تحلیلگران ANZ در یادداشتی گفتند: ” با افزایش تنش در خاورمیانه، ریسک های عرضه دوباره در کانون توجه قرار گرفته اند، اما ما انتظار داریم که تاثیر آن محدود باشد.”

به گفته این تحلیلگران، در حالی که منطقه بیش از یک سوم نفت جهان را تامین می کند، حمله مستقیم به تاسیسات نفتی ایران محتمل ترین پاسخ در میان گزینه های اسرائیل به نظر می رسد.

چنین اقدامی شرکای بین المللی این کشور را ناراحت خواهد کرد در حالی که قطع درآمد نفتی ایران به احتمال زیاد این کشور را بازنده نخواهد کرد و به طور بالقوه واکنش شدیدتری را در پی خواهد داشت.

نگرانی ها نسبت به عرضه نفت که اوایل هفته قیمت ها را افزایش داد، با ظرفیت تولید مازاد اوپک و این واقعیت که عرضه جهانی نفت خام هنوز تحت تاثیر ناآرامی های خاورمیانه مختل نشده است، تعدیل شده است.

دولت شرق لیبی و شرکت ملی نفت مستقر در طرابلس روز پنجشنبه پس از حل اختلاف بر سر رهبری بانک مرکزی و پایان دادن به بحرانی که تولید نفت را به شدت کاهش داده بود، از بازگشایی همه میادین نفتی و پایانه های صادراتی خبر دادند.
ایران و لیبی هر دو عضو اوپک هستند. براساس اطلاعات اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایران که تحت تحریم های آمریکا فعالیت می کند، در سال ۲۰۲۳ حدود ۴.۰ میلیون بشکه در روز سوخت تولید کرده است، در حالی که لیبی سال گذشته حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز سوخت تولید کرده است.

https://roydadnaft.ir/33140کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.